Εννέα το βράδυ το τηλέφωνο χτυπάει το σηκώνω και ακούω από την άλλη άκρη τη φωνή ενός φίλου να μου λέει, Νικόλα ο Μηνάς Χατζησάββας «έφυγε». Στην αρχή προσπαθείς να το συνειδητοποιήσεις και μετά τίποτα σιωπή.

Και τότε είναι η στιγμή που έρχονται οι μνήμες από αυτόν τον πραγματικό κύριο, αυτόν τον τζέντλεμαν με το ξεχωριστό χιούμορ, που παρότι είχε πολλά «καντάρια» θέατρο στην πλάτη του ποτέ δεν σε έκανε να αισθανθείς μικρός, που του μιλούσες στον πληθυντικό και σε «κόμπλαρε» γιατί το κάνεις, που η σεμνότητά του ήταν κομμάτι της μοναδικής υπόστασής του. Σου έρχονται οι μνήμες του ηθοποιού με τους δεκάδες ρόλους στο σανίδι, με την σημαντική κινηματογραφική πορεία και το ξεχωριστό ήθος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είχα την χαρά, το προνόμιο και την τιμή αν θέλετε να γνωριστώ προσωπικά και να συνεργαστώ μαζί του τον τελευταίο χρόνο σε δύο θεατρικές του δουλειές και αισθάνομαι πραγματικά τυχερός που είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω όχι μόνο μέσα από τους ρόλους του, αλλά κυρίως σαν άνθρωπο.

Για τον καλλιτέχνη Μηνά Χατζησάββα, σίγουρα θα διαβάσετε πολλά, πολλές δεκάδες θεατρικών, κινηματογραφικών και τηλεοπτικών ρόλων. Αυτό που εγώ θέλω να μοιραστώ μαζί σας, είναι πως απόψε έφυγε από κοντά μας ένας σημαντικός ηθοποιός, ένας ξεχωριστός πρωταγωνιστής, ένας γοητευτικός άνθρωπος, ένας τολμηρός καλλιτέχνης.

Ο Μηνάς Χατζησάββας μπορεί να μην είναι ποια κοντά μας, θα τον θυμόμαστε όμως πάντα σαν έναν ηθοποιό που ερμήνευσε από Αρχαίο Δράμα μέχρι σύγχρονο και κλασσικό ρεπερτόριο, έναν καλλιτέχνη που υπηρέτησε με συνέπεια και αγάπη την τέχνη του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νικόλας Αρώνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης