Επιμέλεια Νικόλας Αρώνης

Για ακόμη μία φορά επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ του zougla.gr, που εδώ και καιρό στα σχετικά δημοσιεύματα θεωρούσε τον Σωτήρη Χατζάκη σαν τον επικρατέστερο για την ανάληψη της θέσης του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου καθώς σήμερα, ο Αναπληρωτής Υπουργός ΠΑΙΘΠΑ αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού κ. Κώστας Τζαβάρας διόρισε, για μία τριετία, τον κ. Σωτήρη Χατζάκη στη θέση του καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Η ανακοίνωση του υπουργείου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Αναπληρωτής Υπουργός ΠΑΙΘΠΑ αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού κ. Κώστας Τζαβάρας στο πλαίσιο της αποκλειστικής αρμοδιότητας του, με βάση τη διάταξη του άρθρου 3 παρ. 13 του Νόμου 2275/94 «Εθνικό Θέατρο, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και άλλες διατάξεις» διόρισε σήμερα, για μία τριετία, τον κ. Σωτήρη Χατζάκη στη θέση του καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Προηγουμένως έκανε δεκτή την παραίτηση του από τη θέση του καλλιτεχνικού Διευθυντή του Κ.Θ.Β.Ε. «

Δήλωση Σωτήρη Χατζάκη
«Είναι μεγάλη τιμή για μένα η απόφαση της Πολιτείας να μου εμπιστευτεί την διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου.
Θα το υπηρετήσω με όλες μου τις δυνάμεις συνεχίζοντας το έργο μίας μεγάλης παράδοσης.
Το Εθνικό Θέατρο δεν υπόκειται στη διαδοχή των θεσμικών του εκπροσώπων αλλά στον ιστορικό συμβολισμό του και στη διαχρονική του σημασία. Είναι πολιτισμικό και πολιτιστικό όχημα που συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη της χώρας. To Kρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ήταν και θα είναι βαθιά μεσ’ στην ψυχή μου, ένας σημαντικός τόπος της ζωής μου.

Σωτήρης Χατζάκης
21/05/2013».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης Νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 21 Μαΐου 2013, 17:48

Ξαρχάκος-Χατζάκης παίζουν δυνατά για το Εθνικό Θέατρο, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013, 14:15

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης