Βραδιά με τραγούδια από την Ιβηρική Χερσόνησο με τη σοπράνο Γιώτα Κοντού, και την Αθανασία Κοντού στο πιάνο, θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 17ου Διεθνούς Σεμιναρίου Κοζάνης, σήμερα στις 9.30 το βράδυ, στο Οινοποιείο Καμκούτη, στο Βελβεντό. Στην εκδήλωση οι δυο αδελφές καταγόμενες από την Κοζάνη,θα παρουσιαστούν παραδοσιακά ισπανικά τραγούδια, τραγούδια της Καταλονίας. Σύμφωνα με το πρόγραμμα η βραδιά οι αδελφές Κοντού θα παρουσιάσουν :Μ. de Falla: 7 παραδοσιακά Ισπανικά τραγούδια, Fr. Mompou: Damunt de tu només les flors, E. Granados: La maja dolorosa, [V. de los Angeles]: τραγούδια της Καταλονίας.

Η λυρική τραγουδίστρια από την Κοζάνη Γιώτα Κοντού ξεκίνησε τις σπουδές στο πιάνο και την χορωδία από μικρή, όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης, ακολουθώντας τα όνειρά της και πάντα με την στήριξη των γονιών της. Ανέφερε ότι η Κοζάνη έχει να επιδείξει σημαντικά μουσικά πράγματα και μουσικούς και εξήρε από την πλευρά της τον ιστορικό θεσμό του Διεθνούς σεμιναρίου που και η ίδια συμμετείχε τα τελευταία χρόνια. Ασχολήθηκε με την τέχνη του θεάτρου δίπλα στους Κωσταντίνο Καβακιώτη και την Κατερίνα Διακομοπούλου. Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Ιταλία και έχει εργαστεί ως καθηγήτρια μουσικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H σολίστ πιάνου, βραβευμένη συνθέτιδα και φοιτήτρια στο ΑΠΘ, Αθανασία Κοντού, παρουσίασε το απόγευμα της Τρίτης τη δεύτερη κατά σειρά διάλεξή με θέμα «Οι Ἀχορρίψεις του Ιάννη Ξενάκη». Η μουσική του Έλληνα συνθέτη και αρχιτέκτονα Ιάννη Ξενάκη (1922-2001) που είναι στενά συνδεδεμένη με τις θετικές επιστήμες και ιδιαίτερα με τα Μαθηματικά, αναλύθηκε από την Κοζανίτισσα πιανίστρια. Η Αθανασία Κοντού η οποία συμμετέχει για 4η φορά στο 17ο Σεμινάριο Μουσικής. Μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης, τόνισε την σημαντικότητα του συνεδρίου και την ευκαιρία που δίνεται σε σπουδαστές και καθηγητές να συναντηθούν με μουσικές και κουλτούρες απ΄όλον τον κόσμο. Η Αθανασία Κοντού τον Σεπτέμβριο, θα μετακομίσει στο Μάντσεστερ, όπου θα σπουδάσει σύνθεση σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Royal Northern College of Music με τον Adam Gorb. Αξίζει ν α σημειωθεί ότι έργα της έχουν παρουσιαστεί στην Αθήνα, στο Λονδίνο, στην Βασιλεία (Ελβετία) και το Γκρατς (Αυστρία), ενώ πρόσφατα δόθηκε η πρεμιέρα του πρώτου της ορχηστρικού έργου από την Συμφωνική Ορχήστρα της Αμβέρσας, στo Königin-Elizabeth-Saal στην Αμβέρσα.

Πηγή: ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης