Το Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας «Vagonetto», με την υποστήριξη της εταιρείας ELMIN BAUXITES Α.Ε. πραγματοποιεί έκθεση με τίτλο «Lappas Award Miners», στην αίθουσα «Παλαιoί Φούρνοι», στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 5 Απριλίου, παρουσία των καλλιτεχνών.

Η έκθεση περιλαμβάνει τα έργα των καλλιτεχνών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό εικαστικής διαμονής που διοργανώθηκε από το Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας Vagonetto, σε συνεργασία με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ), τον περασμένο Δεκέμβριο, η οποία ολοκληρώθηκε με την απονομή του βραβείου «Γ. Λάππας». Νικήτρια του διαγωνισμού αναδείχθηκε η καλλιτέχνιδα Δανάη Κωτσάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τρεις μέρες, στην αίθουσα «Παλαιοί Φούρνοι», θα φιλοξενηθούν έργα χώρου installationart, videoart, γλυπτικής καθώς και κατασκευές, που εμπνευστήκαν οι καλλιτέχνες Κακλαμάνος Αλέξανδρος, Κωτσάκη Δανάη, Μωραΐτης Γιώργος και Σιψάς Ηλίας από τις καθημερινές εργασίες του «Μεταλλωρύχου» και αναδεικνύουν τους διαχρονικά ισχυρούς δεσμούς του επαγγέλματος με την καλλιτεχνική έκφραση.

Oι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν, μέσα από τις φωτογραφίες του George Adamos και το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους με τίτλο « Lappas Award 2016», της Μαριάννας Πλωμαρίτη και του Νίκου Ευστρατιάδη, ξεχωριστές στιγμές από τη δημιουργική διαδικασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα έργα της πρώτης εικαστικής διαμονής στη χώρα μας, μεταφέρονται από τις εγκαταστάσεις της ELMIN BAUXITES Α.Ε. στην Άμφισσα στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, καθώς τα μεταλλεία της Φωκίδας αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της βιομηχανικής ιστορίας, τόσο της περιοχής όσο και ολόκληρης της Ελλάδας.

H έκθεση θα διαρκέσει από τις 6 έως τις 9 Απριλίου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τις σελίδες:
Lappas Award: http://www.vagonetto.gr/el/lappas-award/

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης