Σε εορταστικό κλίμα η Λάρισα ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει το 2017 και να υποδεχθεί το 2018, με δύο μεγάλες συναυλίες και πολλά happenings, που θα πραγματοποιηθούν σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή, παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

O Δήμος Λαρισαίων, για την αλλαγή του χρόνου καλεί τους Λαρισαίους και τους επισκέπτες για δεύτερη χρονιά φέτος, στην πλατεία Λαμπρούλη στο Φρούριο, στο πάρτι που θα πραγματοποιηθεί, με το δημοφιλές συγκρότημα KOZA MOSTRA, την μπάντα που λέει τα πάντα και απογειώνει το κέφι και τη διάθεση. Στην ανακοίνωση του αναφέρει « Θα είμαστε όλοι εκεί, την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου από τις 11 το βράδυ, με ζεστό κρασί, θα ανάψουμε φαναράκια για να φωτιστεί ο ουρανός, πριν κάνουμε τη νύχτα – μέρα με τα πυροτεχνήματα που θα πέσουν στην αλλαγή του χρόνου, αμέσως μετά τις ευχές του δημάρχου και πριν το κόψιμο της βασιλόπιτας.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ «ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ»

Σήμερα Σάββατο, στις 7.30 μ.μ,. στο παραμυθένιο «Πάρκο των Ευχών», έχει προγραμματιστεί συναυλία της γνωστής ερμηνεύτριας Ευριδίκης, που θα κρατήσει συντροφιά τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες του Πάρκου. Εν τω μεταξύ οι δράσεις και σήμερα στο Πάρκο των Ευχών θα είναι πολλές και ξεκινούν από νωρίς το πρωί. Μια πολύ καλή πρόταση είναι το θεατρικό έργο της Καλλιόπης Φύκαρη με τίτλο «Πώς βγαίνουμε από το βυθό παρακαλώ;», βασισμένο στο κλασικό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Η Μικρή Γοργόνα» που θα παρουσιαστεί από την ομάδα Hippo στις 12 το μεσημέρι στη Μικρή Σκηνή.

Το κείμενο είναι γραμμένο σε δεκαπεντασύλλαβο και αποτελεί μια σύγχρονη εκδοχή της κλασικής ιστορίας, ανατρέποντας στερεότυπα μέσα από κωμικές καταστάσεις, συγκινητικές στιγμές και έντονη δράση. Με βάση τη συναρπαστική πλοκή, η ομάδα Hippo χτίζει μια παράσταση όπου κυριαρχεί το σωματικό θέατρο, οι έξυπνοι διάλογοι, η μουσική, το τραγούδι, η φαντασία. Με χιούμορ και ευαισθησία, με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε μικρούς και μεγάλους θεατές, παρουσιάζεται ένα πολυεπίπεδο θέαμα μεγάλης αισθητικής αξίας και νοηματικής πυκνότητας. Θέμα της παράστασης είναι η αποδοχή της διαφορετικότητας. Την παράσταση ακολουθεί ένα σύντομο θεατρικό εργαστήρι, βασισμένο σε τεχνικές του εκπαιδευτικού δράματος. Τα παιδιά, συμμετέχοντας σε μια σειρά θεατρικών δραστηριοτήτων (αυτοσχεδιασμούς, κινητικά και φωνητικά παιχνίδια), εισάγονται σε έναν φανταστικό κόσμο, όπου μεσουρανούν έννοιες όπως αλληλεγγύη, συνεργατικότητα, αποδοχή του άλλου κ.α. Στόχος του εργαστηρίου είναι η επαφή των παιδιών με τον συναισθηματικό τους κόσμο και ο σεβασμός στην διαφορετικότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης