Ένα από τα πιο συναρπαστικά νέα πρόσωπα στη διεθνή σκηνή της τζαζ!

Jonathan Kreisberg Quartet
Πέμπτη 5 Μαρτίου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Νεοϋορκέζος κιθαρίστας και συνθέτης έχει μια ισχυρή παρουσία στη σύγχρονη τζαζ από τα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Με έντονο προσωπικό ήχο και στιλ ο Jonathan Kreisberg και η ορχήστρα του, καταφέρνουν να εντάξουν τον ακροατή σε έναν κόσμο γεμάτο τολμηρούς αυτοσχεδιασμούς με δεξιοτεχνία και εφευρετικότητα. Έχει συνεργαστεί με κορυφαίους μουσικούς της τζαζ σκηνής όπως οι Lee Konitz, Joe Locke, Dr Lonnie Smith ενώ ο ίδιος ως leader σε διάφορα μουσικά σχήματα έπαιξε δίπλα στους Bill Stewart, Larry Grenadier και Scott Wendholt.

Oi Va Voi
Σάββατο 7 Μαρτίου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολυπολιτισμική έκρηξη στη σκηνή του Gazarte!

Υπέρμαχοι των ήχων της Μέσης Ανατολής αλλά και της Ανατολικής Ευρώπης, σε κάθε ζωντανή τους εμφάνιση φέρνουν πάνω στη σκηνή τρομπέτες, βιολιά, κλαρίνα, κιθάρες, συνδυασμένα με ηλεκτρονικά beat και υπέροχα φωνητικά.

H επταμελής, σήμερα, μπάντα καταφέρνει να αναμειγνύει διαφορετικές μουσικές παραδόσεις, δημιουργώντας αυτόν τον μοναδικό και αυθεντικό ήχο που έχει ξεσηκώσει τη διεθνή μουσική κοινότητα. Αυτό συμβαίνει όταν τα μέλη του γκρουπ προέρχονται από διαφορετικούς πολιτισμούς και κάτω από το μανδύα της Δύσης “μαγειρεύουν” κουλτούρες, εμπειρίες και επιρροές αντικατοπτρίζοντας τον σύγχρονο πολιτισμό.Ροκ εν ρολ, εβραϊκή μουσική, dance beats, electronica και άρωμα Ανατολής, όλα συνυπάρχουν στο εξωτικό χαρμάνι των Oi Va Voi.

Σαβίνα Γιαννάτου & Primavera en Salonico
“Τραγούδια της Θεσσαλονίκης”
Κυριακή 8 Μαρτίου

Το νέο της άλμπουμ στην ECM θα παρουσιάσει η Σαβίνα Γιαννάτου για πρώτη φορά στην Αθήνα!

Το τέταρτο της άλμπουμ, με τίτλο Τραγούδια της Θεσσαλονίκης, παρουσιάζει η Σαβίνα Γιανάτου την Κυριακή 8 Μαρτίου στο Gazarte ξεκινώντας από την Ελλάδα την Ευρωπαϊκή της περιοδεία για την προώθηση του δίσκου.

Ένας δίσκος-αναφορά στη Θεσσαλονίκη, την ιδιαίτερη πατρίδα των Primavera en Salonico, διεισδύοντας σε βάθος στην πλούσια και σύνθετη ιστορία της. Η Σαβίνα Γιαννάτου δίνει φωνή σε όλους αυτούς, ερμηνεύοντας ακόμη και ένα ιρλανδικό τραγούδι, σε αυτό το πολύγλωσσο ρεπερτόριο, στο οποίο η ερμηνεία της λάμπει και γίνεται εκπρόσωπος των μύθων της πόλης.

Το άλμπουμ θα παρουσιαστεί σε μια σειρά παραστάσεων σε Ευρωπαϊκή περιοδεία: Ascona (19 Μαρτίου), Heidelberg (20 Μαρτίου), Den Haag (21 Μαρτίου), Utrecht (22 Μαρτίου), Ghent ( 24 Μαρτίου), Antwerp (25 Μαρτίου), Vienna (26 Μαρτίου), Villach (27Mαρτιου,) Glarus (28 Μαρτίου), Rapperswill (29 Μαρτίου).

ILHAN ERSAHIN & ISTANBUL SESSIONS Quartet
Παρασκευή 13 Μαρτίου

Special Guest: ΔΗΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ, alt sax

Συμμετέχουν: ΧΑΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ (Νέυ), ΣΟΦΙΑ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ (κανονάκι)

Ο γκουρού της ΝuΒlu jazz και το κουαρτέτο του σε ένα avant-jazz session με άρωμα Ανατολής!

Ο σπουδαίος Τούρκο-Σουηδός σαξοφωνίστας, παραγωγός και συνθέτης, Ilhan Ersahin, ένας από τους πιο δημιουργικούς μουσικούς στη σύγχρονη jazz σκηνή, γνωστός και ως ο guru της ΝuΒlu jazz, θα δώσει μια και μοναδική συναυλία, την Παρασκευή 13 Μαρτίου, στο Gazarte.

Εγκατεστημένος στη Νέα Υόρκη από το 1990, έχει συνεισφέρει σημαντικά στην παγκόσμια εξάπλωση και στη διαμόρφωση της τζαζ και των προεκτάσεων της, δημιουργώντας έναν ιδιαίτερο ήχο που έγινε γνωστός ως αισθητική Nublu.

Έχοντας ως κορμό την αμερικάνικη σύγχρονη τζαζ σκηνή και ιδεολογία, με επιδράσεις κυρίως από την post-bopper μουσική και απορροφώντας τα βασικά στοιχεία της hip-hop,afro beat dub και new electronic, θεωρεί ως βασικό συστατικό της μουσικής του τη μεσανατολική και βαλκανική κουλτούρα, την οποία και εντάσσει με φυσικό τρόπο στις δικές του συνθέσεις και δημιουργίες.

ΕΥΑΝΘΙΑ ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ
“Kαι η παράσταση συνεχίζεται…”
Σάββατο 14 Μαρτίου

Αγαπημένες συνθέσεις από ολόκληρη τη δημιουργική της πορεία παρουσιάζει η δημοφιλή συνθέτις.

Οι μελωδίες της μας μεταφέρουν από τους πολυσύχναστους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, στα ονειρικά σοκάκια του Παρισού και από κει σε μια φεγγαρόλουστη βραδιά στην έρημο.

Το μουσικό αυτό ταξίδι περιλαμβάνει αποσπάσματα από πολυβραβευμένα soundtracks όπως η “Πολίτικη Κουζίνα”, το “Babam ve oglum” και το “Ulak”, συνθέσεις από την πιο πρόσφατη δουλειά της για την ταινία “Birleşen Gönüller”, ορχηστρική μουσική από το δημοφιλές άλμπουμ “Το Aστέρι και η Eυχή” καθώς και έργα από θεατρικές παραγωγές, όπως η “Φθινοπωρινή Iστορία” και το “Συρανό ντε Μπερζεράκ” το οποίο ενθουσίασε το κοινό για δύο συνεχόμενες χρονιές!

ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΦΑΦΟΥΤΗ & BAND
“Red”
Παρασκευή 20 Μαρτίου

Καθαρόαιμη pop, κινηματογραφικές σπίθες και ξέφρενες disco στιγμές!

Μετά το πρώτο sold out της νέας σειράς συναυλιών, “Red”, η Μαριέττα Φαφούτη και η 8μελής μπάντα της επιστρέφουν στο Gazarte για να μοιραστούν την άσβεστη φλόγα του κόκκινου.

Μία σειρά συναυλιών που εμπνέεται από το κόκκινο. Όπως το χρώμα της αγάπης. Όπως ο πυρετός. Όπως η φωτιά. Όπως οι αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια. Όπως το πάθος. «Το κόκκινο δεν είναι απλά ένα χρώμα» λέει η Μαριέττα, «είναι ένας τρόπος να μοιραστείς τις πιο υπέροχες ιστορίες αγάπης και πάθους, τις πιο τρυφερές ιστορίες χαράς και ανεμελιάς, αλλά και τις πιο τρελές ιστορίες μυστηρίου». Ιστορίες διαφορετικές που συναντιούνται όλες μαζί στη νέα σειρά συναυλιών της Μαριέττας Φαφούτη με τίτλο «Red».

Αυτοτελείς μουσικές ιστορίες, καθαρόαιμη pop, κινηματογραφικές σπίθες, ξέφρενες disco στιγμές, στοιχεία μιούζικαλ και σπαγγέτι γουέστερν, συνθέτουν μια συναυλία πλημμυρισμένη από το πιο έντονο χρώμα.

Manu Dibango | 80th Birthday Tour
Σάββατο 21 Μαρτίου

O άρχοντας του groove γιορτάζει 80 χρόνια groove παρέα με το αγαπημένο του κοινό!

Ο αγαπημένος του ελληνικού κοινού και μεγαλύτερος σαξοφωνίστας που γεννήθηκε στην αφρικανική ήπειρο, έρχεται, το Σάββατο 21 Μαρτίου, στο Gazarte, για να γιορτάσει 80 δημιουργικά χρόνια γεμάτα δυνατές συγκινήσεις!

Ετοιμαστείτε για μία άκρως χορευτική βραδιά με μπόλικες δόσεις funk, jazz και afro-beat!

Ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από το πασίγνωστο ρεφρέν, “Mama-se, mama-sa, ma-ko-ma-ko-ssa”, o διασημότερος Αφρικανός σαξοφωνίστας, ο αποκαλούμενος και “Μαύρος Κύκνος”, ο Manu Dibango από το Καμερούν και η μπάντα του, οι Makossa Gang υπόσχονται μία μουσικοχορευτική εμπειρία που -όπως πάντα- θα θυμόμαστε για καιρό!

Phronesis
Σάββατο 28 Μαρτίου

To τζαζ τρίο των Phronesis φημίζεται για την μοναδική του ικανότητα να εξιτάρει, να εμπνέει και να ξεσηκώνει το κοινό!

Η ενέργεια και η ιδιαιτερότητα των Phronesis προκύπτει μέσα από μία εξαιρετικά ελεύθερη έκφραση και ενσυναίσθηση μεταξύ των μελών και αυτό γίνεται εμφανές τόσο στις ζωντανές τους εμφανίσεις όσο και στις συνθέσεις τους, που χαρακτηρίζονται από έντονη ρυθμικότητα, δημιουργώντας έναν ήχο που γίνεται εύκολα κατανοητός παρά την υποκείμενη πολυπλοκότητά του.

Δεν είναι άστοχη, άλλωστε, και η κριτική του Guardian όταν γράφει ότι “οι Phronesis έχουν μία αρχέγoνη συνθετική δύναμη με εντυπωσιακά θέματα που εγκλωβίζουν το ρυθμό, με μοναδική αυτοσχεδιαστική δεξιοτεχνία, που δεν επιχειρεί ούτε για μία στιγμή τον επιτηδευμένο εντυπωσιασμό, ρίχνοντας φως στο μουσικό ταξίδι μέσα από τις πιο συγκλονιστικές ρυθμικές διαδρομές.”

Το Σάββατο 28 Μαρτίου, το ελληνικό κοινό θα βιώσει μία μοναδική εμπειρία σύγχρονης τζαζ στη σκηνή του Gazarte, ένα απροσδόκητο live performance αυτοσχεδιασμού και δυνατού groove από ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά τρίο στον κόσμο!

GAZARTE

Βουτάδων 32-34, Γκάζι (Στ. Κεραμεικός)

Τηλ. 2103460347 | E: info@gazarte.gr

U: www.gazarte.gr | Fb: www.facebook.com/Gazarte

Προπώληση εισιτηρίων: Gazarte, Public, Iανός, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Reload Stores και τηλεφωνικά στο 11876

Online sales: www.gazarte.gr | www.viva.gr | www.public.gr

Επιμέλεια Νικόλας Αρώνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης