Μια σημαντική έκθεση αναλαμβάνει να μελετήσει την επιρροή του Michael Jackson στη σύγχρονη τέχνη. Στην έκθεση «Michael Jackson: On the Wall» οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα έργα από περισσότερους από 40 καλλιτέχνες που συγκεντρώθηκαν από κρατικές και ιδιωτικές συλλογές σε όλο τον κόσμο, καθώς και νέα έργα που φιλοτεχνήθηκαν ειδικά για την περίσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έκθεση θα επιχειρήσει να απαντήσει όχι μόνο στο γιατί ο Michael Jackson προσέλκυσε το ενδιαφέρον τόσων πολλών σύγχρονων καλλιτεχνών αλλά και γιατί εξακολουθεί να καταλαμβάνει τόσο εξέχουσα θέση στη συλλογική πολιτισμική συνείδηση. Η έκθεση θα εξερευνήσει την επιρροή του μουσικού στους σύγχρονους καλλιτέχνες και το συνεχές ενδιαφέρον που τον συνόδευε ως κορυφαία προσωπικότητα της μουσικής και του θεάματος.

Τα έργα που θα εκτεθούν ανήκουν σε ορισμένους από τους σπουδαιότερους εν ενεργεία σύγχρονους καλλιτέχνες, αλλά και σε ανερχόμενα αστέρια. Ορισμένοι εξ αυτών είναι οι Rita Ackerman, Dara Birnbaum, Candice Breitz, Mark Flood, Isa Genzken, Gary Hume, David LaChapelle, Paul McCarthy, Catherine Opie, Andy Warhol και πολλοί άλλοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στη National Portrait Gallery του Λονδίνου από τις 28 Ιουνίου έως τις 21 Οκτωβρίου 2018, υπό την επιμέλεια του Δρ. Nicholas Cullinan, Διευθυντή της National Portrait Gallery, και η HUGO BOSS τη στηρίζει ως χορηγός, ενώ μαζί με την National Portrait Gallery θα διοργανώσουν μια ιδιωτική παρουσίαση της έκθεσης στις 26 Ιουνίου.

Με την ευκαιρία της συνεργασίας με τη National Portrait Gallery και στο πλαίσιο της έκθεσης, επιλεγμένα κομμάτια της νέας συλλογής της BOSS θα έχουν ως έμπνευση την εν λόγω έκθεση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης