Σε 17 στρέμματα άγονης γης δημιουργήθηκε ένα κόσμημα του πολιτισμού και της ιστορίας.

Είναι το Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας και κέρινων ομοιωμάτων. Το δημιούργησε ο Παύλος Βρέλλης και αποτελεί κληρονομιά για τα Γιάννενα, την Ήπειρο, την Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με βασικό υλικό το κερί της μέλισσας έπλασε τις μορφές των Αγωνιστών του ’21, ιστορικά γεγονότα όπως ο θάνατος του Αλή Πασά, προσωπικότητες που πρόσφεραν στην Ελλάδα και στην Ελληνική Επανάσταση, όπως οι Δάσκαλοι του Γένους, αλλά και στιγμές που έχουν αποτυπωθεί στο συλλογικό υποσυνείδητο, όπως το Κρυφό Σχολειό.

Δε λείπουν οι αναφορές στην Αρχαία Ελλάδα με την επιτύμβια στήλη και την αρχαϊκή Κόρη, στο Βυζάντιο με τις αναπαραστάσεις γνωστών ψηφιδωτών, στο Μακεδονικό Αγώνα με την αγέρωχη ηρωική μορφή του Παύλου Μελά, στο Αλβανικό Έπος με τις Γυναίκες της Πίνδου αλλά και σε σύγχρονες στιγμές όπως της θρυλικής Κυράς της Ρω.

Ο επισκέπτης του Μουσείου θα νιώσει δέος, θα υποκλιθεί στην μοναδική ατμόσφαιρα που δημιούργησε ο Παύλος Βρέλλης και θα φύγει μία εμπειρία που δεν θα ξεχάσει ποτέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο «UP DRONES» με τις εκπληκτικές εικόνες που αποτύπωσε μας ξεναγεί στο Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας και Κέρινων Ομοιωμάτων.

Πηγή: epiruspost

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης