Από τον παραγωγό του “Sexy Beast” και το σκηνοθέτη του “The Matador”, μια γκανγκστερική κωμωδία, στην οποία πρωταγωνιστεί ο δύο φορές υποψήφιος για Όσκαρ Βρετανός ηθοποιός Τζουντ Λο. Στη μαύρη κωμωδία του Ρίτσαρντ Σέπαρντ (“The Matador”), που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Τορόντο, ο Ντομ (Τζουντ Λο) είναι ένας διαβόητος διαρρήκτης χρηματοκιβωτίων, ο οποίος βγήκε από τη φυλακή μετά από 12 χρόνια.

Έξω, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Η σύζυγός του, που, στο μεταξύ, ερωτεύτηκε έναν φίλο και συνάδελφό του, έχει πεθάνει, ενώ η αποξενωμένη κόρη του, η Έβελιν, παντρεύτηκε και έκανε παιδί. Τώρα που έχει φτάσει η  ώρα να εισπράξει το μερίδιο που του αναλογεί από την τελευταία του δουλειά, ταξιδεύει μαζί με τον κολλητό και συνέταιρό του Ντίκι (Ρίτσαρντ Ε. Γκραντ), στη Νότια Γαλλία, για να βρει τον επικεφαλή της σπείρας, τον κ. Φοντέν (Ντέμιαν Μπισίρ), και να πάρει τα λεφτά…τα οποία δεν είναι και λίγα. Και ενώ θα γκρεμιστούν όλα γύρω του μετά από ένα περιστατικό, αποφασίζει ότι στη ζωή του αναλογούν πολλά περισσότερα. Έτσι επιδιώκει να επανασυνδεθεί με την κόρη του, την οποία υποδύεται η Εμίλια Κλαρκ (“Game of Thrones”).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μία σκληρή και ανατρεπτική κωμωδία με έναν Τζουντ Λο να έχει μερικά παραπάνω κιλά και να δίνει μία από τις πιο ταλαντούχες ερμηνείες του, ως αδίστακτος κακοποιός. Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος της ταινίας δηλώνει μεγάλος θαυμαστής του Ντομ Χέμινγουεϊ: 
«Δεν στήριξα τον πρωταγωνιστικό χαρακτήρα σε κάποιον συγκεκριμένο άνθρωπο. Ήθελα να δημιουργήσω έναν διαφορετικό ήρωα, ο οποίος είναι μισητός και τραχύς. Παρόλα αυτά δεν μπορείς ταυτόχρονα να μην τον αγαπήσεις».

Πηγή: Filmbulletin.gr

Επιμέλεια Νικόλας Αρώνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης