Ο Άλμπερτ Ουάτσον διαδέχεται τον Τιμ Ουόλκερ στη μακρά λίστα των διάσημων φωτογράφων που αναλαμβάνουν την επιμέλεια του ετήσιου ημερολογίου της Pirelli.

Από το 1964, με πρωτοβουλία της βρετανικής θυγατρικής του ιταλικού ομίλου ελαστικών, το ημερολόγιο της Pirelli ξεκίνησε να δημοσιεύει μερικές από τις πιο αγαπημένες εικόνες μόδας στο θρυλικό ετήσιο ημερολόγιό της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με διαφοροποιημένη αισθητική τα τελευταία χρόνια, επιστράτευσε τον πολυβραβευμένο φωτογράφο Τιμ Ουόλκερ για την έκδοση του 2018 και, τώρα, ανέθεσε στον Σκωτσέζο φωτογράφο Άλμπερτ Ουάτσον να βάλει την υπογραφή του στις σελίδες του ημερολογίου.

Η φωτογράφιση για το ημερολόγιο έγινε στο Μαϊάμι και τη Νέα Υόρκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Άλμπερτ Ουάτσον φωτογραφίζει για το Vogue από τη δεκαετία του ’70, καθώς και για το «Harper’s Bazaar» και το «Rolling Stone». Έχει δημιουργήσει 100 εξώφυλλα για το «Vogue», διαφημιστικές εκστρατείες για τους Οίκους Prada και Chanel και τις αφίσες των ταινιών «Kill Bill» και «Memoirs of a Geisha».

Το έργο του δεν περιορίζεται στη μόδα, αλλά φωτογράφισε, επίσης, υπέροχα τοπία και δημιούργησε ξεχωριστά πορτρέτα, όπως των Μάικλ Τζάκσον, Μικ Τζάγκερ και Πρινς.

Ορισμένες από τις πιο θρυλικές του εικόνες είναι τα πορτρέτα του Στιβ Τζομπς, του Άλφρεντ Χίτσκοκ και της 19χρονης, τότε, Κέιτ Μος, που πόζαρε γυμνή με αφορμή τα γενέθλιά της.

Στη διάρκεια των ταξιδιών του εργάστηκε και για προσωπικά του πρότζεκτ και δημιούργησε εκθαμβωτικές εικόνες από τοπία του Μαρακές, του Λας Βέγκας και των Ορκάδων Νήσων στην πατρίδα του.

«Το ημερολόγιο Pirelli είναι μια από τις μεγαλύτερες αναθέσεις για έναν φωτογράφο και συνεπώς ήταν μεγάλη τιμή που μου ζητήθηκε να το αναλάβω» δήλωσε ο Ουάτσον στο CNN. «Ήταν πολλή δουλειά και είμαι πολύ περήφανος για τα αποτελέσματα», είπε.

Το θέμα του ημερολογίου Pirelli 2019 δεν έχει γίνει γνωστό προς το παρόν.

«Ήθελα να σιγουρευτώ ότι το προσέγγισα με διαφορετικό τρόπο σε σχέση με τους άλλους φωτογράφους, εξερευνώντας τις γυναίκες με την αίσθηση ενός ερωτήματος που αφορά τη δημιουργία μιας κατάστασης σημαντικής για το 2019», έγραψε ο φωτογράφος σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης