H σειρά ντοκιμαντέρ παραγωγής Cosmote TV «Κυνηγώντας το όνειρο», με επίκεντρο δώδεκα Έλληνες με εξέχουσα πορεία στον χώρο των γραμμάτων, των τεχνών και της επιστήμης, παρουσιάζει αυτήν την εβδομάδα έναν από τους πιο σπουδαίους σύγχρονους θεατρικούς σκηνοθέτες, τον Θεόδωρο Τερζόπουλο. Ο διάσημος σκηνοθέτης, του οποίου η μέθοδος διδάσκεται σε όλο τον κόσμο, μιλάει στην κάμερα για τα παιδικά του χρόνια και την πορεία του έως σήμερα (Τετάρτη 27/6, 21.00). Η σειρά προβάλλεται σε επανάληψη κάθε Κυριακή στις 23.00.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Πέμπτη 21/6, στις 22.00 επιστρέφει η σειρά ντοκιμαντέρ «Εν Χορδαίς και Οργάνοις», σε παραγωγή COSMOTE TV, με θέμα τον πλούτο, την πολυμορφία και τη δυναμική παρουσία των μουσικών οργάνων στις λαϊκές παραδόσεις του Ελληνισμού. Το τρίτο επεισόδιο της σειράς είναι αφιερωμένο στην ιστορία, την παράδοση και τη σύγχρονη πραγματικότητα της τσαμπούνας σε Κυκλάδες, Κρήτη και Αθήνα. Η σειρά προβάλλεται σε επανάληψη κάθε Δευτέρα στις 19.00.

Στο πλαίσιο του μηνιαίου αφιερώματος «Ευρωπαϊκό έτος πολιτιστικής κληρονομιάς» παρουσιάζεται το ντοκιμαντέρ «Ρεμπέτικο», μια «περιπλάνηση» στους δρόμους και τα μονοπάτια του ρεμπέτικου τραγουδιού, μέσω της οποίας αναδεικνύονται γνωστές, άγνωστες ή ξεχασμένες εκφάνσεις της αγαπημένης αυτής μουσικής (Κυριακή 24/6, στις 21.00).

Στο πρόγραμμα της εβδομάδας ξεχωρίζει, επίσης, το ντοκιμαντέρ: «Άγγελος Κατακουζηνός – Στη λεγεώνα της τιμής» για τη ζωή και το έργο του Άγγελου Κατακουζηνού, του πρωτοπόρου νευροψυχιάτρου που συνέβαλε καθοριστικά στην εξέλιξη της ψυχιατρικής στην Ελλάδα, προσφέροντας ταυτόχρονα τα μέγιστα στην πολιτιστική ζωή της χώρας (Παρασκευή 22/6, 22.00).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, το Σάββατο 23/6, στις 21.00 προβάλλεται για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση το γεμάτο ένταση και τζαζ ήχους ντοκιμαντέρ «Το παιδί θαύμα», που παρουσιάζει το ολυμπιακό άθλημα της πυγμαχίας, μέσα από την καταγραφή της απαιτητικής καθημερινότητας του πρωταθλητή, Αλέξη Τσανικίδη.

Η εκπομπή «Το μπλε της Μεσογείου» επιστρέφει και μας μεταφέρει στο «νησί των Ιπποτών», τη Ρόδο. Εκεί, ξεναγούμαστε στο Παλάτι των Μεγάλων Μαγίστρων και ανακαλύπτουμε την παραλία που «μάγεψε» τον Άντονι Κουίν (Σάββατο 23/6, 19.00). Την Κυριακή 24/6, στις 19.00 η εκπομπή «ταξιδεύει» στη Σάμο, τη γενέτειρα του αρχαίου Έλληνα μαθηματικού Πυθαγόρα. Εκεί, μαθαίνουμε για το φημισμένο τοπικό σταφύλι Μοσχάτο, καθώς και για την ιστορία του οίκου Μεταξά με το αρωματικό κονιάκ.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης