Τoν κορυφαίο σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή φιλοξένησαν η Λουκίλα Καρρέρ και η Λίτσα Θεοφάνους στην τηλεόραση της Ζούγκλας και την εκπομπή «Με το Λι και μέ το Λάμδα».

Ο Γιάννης Σμαραγδής βρέθηκε στην Χάγη όπου διοργανώθηκε ειδική τιμητική εκδήλωση για τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο από την Πρεσβεία της Ελλάδος στην Ολλανδία και την Πρεσβεία της Ισπανίας στο Ινστιτούτο Θερβάντες στην Ουτρέχτη, την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε η ταινία «El Greco» παρουσία του σκηνοθέτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Σμαραγδής δήλωσε στην εκπομπή μας: «Είχα 7 χρόνια να δω την ταινία και ομολογώ ότι την παρακολούθησα με εντελώς διαφορετικό μάτι αυτή τη φορά». Η Πρέσβης της Ελλάδος στην Ολλανδία, κα Θηρεσία-Παρασκευή Αγγελάτου, στον χαιρετισμό της τόνισε ότι ο Δομίνικος Θεοτοκόπουλος συνδέει έντονα την Ελλάδα με την Ισπανία ενώ ο Πρέσβης της Ισπανίας στην Ολλανδία, κ. Fernando Arias, μετά την προβολή της ταινίας, είπε ότι η ταινία αυτή δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από τα μεγάλα αριστουργήματα του παγκόσμιου κινηματογράφου και ότι εφεξής δηλώνει θαυμαστής και φίλος του σκηνοθέτη κ. Σμαραγδή.

Η διευθύντρια του Ινστιτούτου Θερβάντες, κα Isabel Lorda, είπε ότι ο κ. Σμαραγδής δεν είναι απλώς ένας σκηνοθέτης, αλλά και φιλόσοφος.

Μετά την προβολή της ταινίας, η οποία καταχειροκροτήθηκε από το κοινό, ο κ. Σμαραγδής τόνισε τη σημασία της φιλοσοφίας του Πλάτωνα με τον νεότερο πολιτισμό και ιδιαίτερα τη σχέση που έχει με τον El Greco και τον Καζαντζάκη, που είναι η επόμενη ταινία που ετοιμάζει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το σενάριο της επόμενης ταινίας μου που αφορά στη ζωή του Νίκου Καζαντζάκη γράφτηκε σε 21 μέρες μόνο μία φορά, σε αντίθεση με το σενάριο των άλλων μου ταινιών που γραφτήκαν 33 και 35 φορές το καθένα», είπε ο κ. Σμαραγδής.

Παρακολουθήστε την εκπομπή:

Επιμέλεια Λουκίλα Καρρέρ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης