Ο Παγκόσμιος Τελικός του Red Bull Doodle Art πραγματοποιήθηκε στο San Francisco και τα αριστουργήματα των νέων καλλιτεχνών αναβιώσαν σε μία ολοκληρωτικά νέα πραγματικότητα στην τρίτη διάσταση! Ανάμεσα τους και ο Έλληνας νικητής!

Περισσότεροι από 40.000 φοιτητές από πάνω από 40 χώρες παρουσίασαν ανά την υφήλιο το ταλέντο τους στους εθνικούς διαγωνισμούς. Οι νικητές συναντήθηκαν στον Παγκόσμιο Τελικό του Red Bull Doodle Art  2017 στην Ακαδημία Καλών Τεχνών του San Francisco στις 21 με 24 Ιουνίου και δημιουργήσαν αριστουργήματα σε εικονική πραγματικότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπείτε στην Παγκόσμια Εικονική Γκαλερί και δείτε τα εντυπωσιακά έργα από την πρώτη απόπειρα των νέων καλλιτεχνών να μεταφέρουν το doodle* τους στην τρίτη διάσταση! Μέσα από την Γκαλερί, έχετε την ευκαιρία να τήλε-μεταφέρετε τον εαυτό σας στις διαφορετικές αίθουσες τέχνης, όπου η κάθε μία αντιπροσωπεύει έναν ταλαντούχο φοιτητή – καλλιτέχνη από διάφορα σημεία του πλανήτη!

H Ayaka Toyomasu από την Ιαπωνία, η οποία μετέφερε το προσωπικό της στιλ στην τρίτη διάσταση, επιλέχθηκε ως η νικήτρια του διαγωνισμού από μια επίλεκτη ομάδα τεσσάρων κριτών. «Γνωρίζοντας τόσα άτομα από διαφορετικές κουλτούρες με έκανε να συνειδητοποιήσω πόσο μοναδικό είναι το στιλ μου και μου έδωσε δύναμη και αυτοπεποίθηση ώστε να συνεχίσω να ζωγραφίζω» δήλωσε η εφετινή νικήτρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάμεσα τους ήταν φυσικά και ο Ανδρέας Διαμαντής που δημιούργησε για τον Εθνικό Τελικό ένα έργο γεμάτο δράση, τόλμη, μουσική και ενέργεια, απεικονίζοντας ανάμεσα σε πολλά άλλα, ακόμα και τον Felix Baumgartner – τον άνθρωπο που έκανε άλμα ρεκόρ από τη στρατόσφαιρα το 2012. Ο Ανδρέας ενθουσιασμένος από την εμπειρία αυτή δήλωσε, «Ήταν κάτι το τελείως διαφορετικό και εντυπωσιακό! Μάθαμε τόσα πράγματα γύρω από το doodle και τη φιλοσοφία του! Όπως και το πως να χρησιμοποιούμε την VR τεχνολογία. Απίστευτο!»

O καθηγητής James Eagan, μέλος της κριτικής επιτροπής, εξήγησε: «Αυτή είναι μια ιστορική στιγμή στον κόσμο της τέχνης και πιστεύω ότι το VR πρόκειται να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε την τέχνη στο μέλλον.»

* Τι είναι το doodle;

Ένα αόριστο σχέδιο το οποίο γίνεται την ώρα που το μυαλό του καλλιτέχνη είναι απασχολημένο με κάτι άλλο.

* Τι είναι το Red Bull Doodle Art;

Ένας παγκόσμιος διαγωνισμός σκίτσου που έδωσε την ευκαιρία σε φοιτητές από όλο τον κόσμο να μετατρέψουν την έμπνευση και τη φαντασία τους σε τέχνη.

Εφέτος, πάνω από 40,000 φοιτητές από περισσότερα από 1,000 πανεπιστήμια σε 40+ χώρες συμμετείχαν στο Red Bull Doodle Art.

Ένας doodler από κάθε χώρα που συμμετέχει, παραβρέθηκε στον Παγκόσμιο Τελικό στην Ακαδημία Καλών Τεχνών του San Francisco και διαγωνίστηκε με φοιτητές από όλο τον κόσμο! Το νικητήριο doodle κάθε χώρας, παρουσιάζεται στην Παγκόσμια Εικονική Γκαλερί.

Για περισσότερες πληροφορίες, αλλά και για τα αποτελέσματα του Παγκόσμιου Τελικού, επισκεφθείτε το www.redbulldoodleart.com.
#redbulldoodleart

Επισκεφτείτε την Παγκόσμια Εικονική Γκαλερί:
https://doodleart.redbull.com/en/grc/vr/

Δείτε εδώ το βίντεο

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης