Η φωτογραφική λέσχη Πάτρας «Ηδύφως» συνεχίζοντας τα σεμινάρια και τις παρουσιάσεις προς τα μέλη της, υποδέχτηκε στην αίθουσα της στην Πάτρα, Κύπρου 63, τον φωτογράφο και δάσκαλο φωτογραφίας Κο Ασωνίτη Πολυδεύκη.

Τα μέλη είχαν την ευκαιρία να δούν, να μελετήσουν και να αναλύσουν τις φωτογραφίες μεγάλων φωτογράφων με τη μέθοδο της μορφολογικής θεωρίας προσπαθώντας να βρουν τον τρόπο και την τεχνική εκείνη που κάνει μια φωτογραφία να εντυπωσιάζει και να μένει στη μνήμη του θεατή.
Στη συνέχεια ο καλλιτέχνης έδειξε φωτογραφίες του και μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει και φωτογραφίζει το θέμα που του αρέσει. Ήταν μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική παρουσίαση!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πολυδεύκης Ασωνίτης είναι Μεταπτυχιακός και Διδάκτορας με αντικείμενο τη σημειολογία της εικόνας.
 
Έχει σπουδάσει φωτογραφία στο «Φωτογραφικό Κύκλο» με τον Πλάτωνα Ριβέλλη, στο «Εργαστήρι Μελέτης και Εφαρμογής της Φωτογραφίας» (ΕΜΕΦ) του Δημήτρη Χλιβερού, στο Εργαστήριο Φωτογραφικών Σπουδών: Φωτοκίνηση του Γιώργου Πασιά.

Δίδαξε φωτογραφία στη Σχολή Γραφικών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθήνας, στα Τμήματα Φωτογραφίας, Γραφιστικής και Συντηρητών Έργων Τέχνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχει πραγματοποιήσει πολλές εκθέσεις φωτογραφίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Φωτογραφίες του αλλά και άρθρα για τη φωτογραφία έχουν δημοσιευθεί σε περιοδικά και λευκώματα και συνεργάζεται τακτικά με το περιοδικό ΦΩΤΟγράφος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης