Βιβλιοπαρουσίαση «Όσκαρ Ουάιλντ “Η Ψυχή του Ανθρώπου στον Σοσιαλισμό¨»
με εισηγήτρια τη Λιάνα Κανέλλη θα πραγματοποιήσει η New Star την Τετάρτη 17 Μαΐου στις  20.00 στο Αλκυονίς new star art cinema.

Είσοδος ελεύθερη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η «Ψυχή του Ανθρώπου στον Σοσιαλισμό» είναι ένα δοκίμιο του ‘Οσκαρ Ουάιλντ διαχρονικό, που αναζητά λύσεις προς ένα ουσιώδη βίο, όχι μόνο την ύπαρξη, αλλά την ανάπτυξη και ολοκλήρωση ενός υγιούς, λογικού και πολιτισμένου ανθρώπου, επιτυγχάνοντας την αρμονία με τον εαυτό του και το περιβάλλον του και τελικό στόχο την πρόοδο και πλήρη ανάπτυξη της ζωής ως τον ανώτερο βαθμό τελειότητάς της, την ατομικότητα.

«… προς το ασύγκριτο κι αιώνιο όφελος του κόσμου όλου», όπως μιλάει γι’ αυτήν ο Oscar Wilde.

‘Η ανυπακοή στο βλέμμα κάποιου που έχει διαβάσει ιστορία συνιστά πρωταρχική αρετή.
Η πρόοδος επιτυγχάνεται μέσα από την ανυπακοή και την επανάσταση.’

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πιο αναγνωρίσιμος καλλιτέχνης της βικτοριανής εποχής, αντισυμβατικός και ιδιοφυής, στο βιβλίο του «Η Ψυχή του ανθρώπου στον Σοσιαλισμό» ο Ουάιλντ κατορθώνει με γλαφυρότητα ύφους και διαύγεια πνεύματος να χειριστεί με μαεστρία την πολυπλοκότητα του ζητήματος, συνθέτοντας ένα κείμενο δοκιμιακό, ριζοσπαστικό και συνάμα διαχρονικό. Προβαίνοντας σε ένα σύνολο επιχειρημάτων και κριτικών προσεγγίσεων, έρχεται για μια ακόμα φορά σε σφοδρή αντιπαράθεση με κάθε έννοια συμβατικότητας.

‘Ένας παγκόσμιος χάρτης
που δεν περιλαμβάνει την ουτοπία
δεν αξίζει ούτε ματιά,
καθώς παραλείπει τη μόνη χώρα όπου
η Ανθρωπότητα αποβιβάζεται πάντα.’

Ο Όσκαρ Ουάιλντ πνευματώδης, ρομαντικός, καθηγητής, ουμανιστής και λόγιος χάρισε ένα δοκίμιο αφιερωμένο στον ταραγμένο, ανήσυχο άνθρωπο του 21ου αιώνα, το οποίο συνεχίζει να είναι επίκαιρο όσο ποτέ. Παράλληλα μια ευκαιρία προβληματισμού στο παρόν, μια απάντηση στο αδιέξοδο μονόδρομο της σημερινής πραγματικότητας , μια εποχή που αναζητούνται νέες ουτοπίες.

‘Το να συστήνουμε στους φτωχούς λιτότητα
είναι τόσο χονδροειδώς γελοίο
όσο και υβριστικό.
Είναι σα να συμβουλεύεις τον πεινασμένο
ότι θα λύσει τα προβλήματά του
με το να τρώει πιο λίγο.’

Αλκυονίς newstar art cinema

Ιουλιανού 42-46, Πλατεία Βικτωρίας (ΜΕΤΡΟ Βικτώρια)
Τηλ.210 8220008: 210 8220023

Parking διαθέσιμο κάτω από τον κινηματογράφο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης