Στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας βρέθηκε η εκπομπή «Έλλη…νες» με αφορμή την έκθεση του διεθνούς φήμης καλλιτέχνη (από την Τρίπολη) Νίκου Φλώρου.

Μία έκθεση που πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη του Δήμου Τρίπολης και συγκεκριμένα του απερχόμενου Δημάρχου κ. Γιάννη Σμυρνιώτη προκειμένου να ενισχυθεί η υποψηφιότητα της Τρίπολης για «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στo βίντεο που ακολουθεί και είναι «ντυμένο με εκπληκτικές εικόνες», από την Αγία Πετρούπολη, η Έλλη Αρτοπούλου συνομιλεί με τον (καταγόμενο από την Πελοπόννησο) Αριστοτέλη Καραντή, γνωστό Curator και σκηνοθέτη του Τριπολίτη Καλλιτέχνη.

Ο Αριστοτέλης Καραντής μίλησε για την εμπειρία της συνεργασίας που είχε με έναν τόσο μεγάλο Έλληνα καλλιτέχνη, διεθνώς αναγνωρισμένο, αλλά και για τη σημασία να μπει «ο Πολιτισμός στη ζωή του καθενός μας». Πρόκειται για ένα παράδειγμά ενός νέου ανθρώπου που έχει να προσφέρει πολλά στην τέχνη και είναι ιδιαίτερα εξελίξιμος στο χώρο της σκηνοθεσίας.

Στη συνέχεια μιλά ο Νίκος Φλώρος ο οποίος αναφέρθηκε στην παρουσία της Τρίπολης στη Ρωσία, τη χαρά και την τιμή της συνεργασίας που έχει με το Δήμο Τρίπολης, για την «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, αναφέρει πως είναι πολύ χαρούμενος που η Τρίπολη –μέσω της έκθεσης του- προβλήθηκε σε μία τόσο μεγάλη αγορά, όπως αυτή της Ρωσίας, υπογραμμίζοντας ότι είναι μεγάλη τιμή για τον ίδιο να βοηθά την πόλη του να εξελίσσεται.

Μίλησε για την πορεία τη ζωής του και για την ευρεσιτεχνία να δημιουργεί έργα τέχνης από κουτάκια αναψυκτικών! Ενώ, ανέφερε μία φράση που την ακούς σπάνια. Συγκεκριμένα είπε: «Δεν είναι τι κάνει η χώρα σου για σένα, αλλά τι κάνεις εσύ για τη χώρα σου», εκφράζοντας την επιθυμία του να γίνει κάποια στιγμή έδρα του η Τρίπολη, προκειμένου να δημιουργεί τα έργα του από την Πρωτεύουσα της Αρκαδίας και να κάνει γνωστά σε όλο τον κόσμο!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης