Ο Βρετανός, αλλά μεγαλωμένος στην Κίνα, ηθοποιός Burt Kwouk, ο δημοφιλής «Κέιτο Φονγκ» των ταινιών «Ροζ Πάνθηρας», πέθανε σε ηλικία 85 ετών, όπως αναφέρει το BBC.

Το πρακτορείο που εκπροσωπούσε τον ηθοποιό προέβη στην παρακάτω δήλωση: «Ο αγαπητός ηθοποιός Burt Kwouk πέθανε ήρεμος στις 24 Μαΐου. Η οικογένεια θα πραγματοποιήσει μία κλειστή κηδεία, αλλά επιφυλάσσεται για ένα αφιέρωμα μνήμης σε μεταγενέστερη ημερομηνία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Kwouk έγινε γνωστός ως βοηθός του επιθεωρητή Κλουζό στη σειρά ταινιών «Ροζ Πάνθηρας», με τον Πίτερ Σέλερς. Οι απολαυστικές, αιφνιδιαστικές επιθέσεις του στον επιθεωρητή Κλουζό αποτελούν ήδη ένα κομμάτι κινηματογραφικής ιστορίας.

Συμπρωταγωνίστησε σε επτά ταινίες «Ροζ Πάνθηρα» μεταξύ 1964 και 1993. Η τελευταία του εμφάνιση ήταν το 1993 στο «Γιός του Ροζ Πάνθηρα», με τον Ρομπέρτο Μπενίνι στο ρόλο του νόθου γιου του Κλουζό.

Ο Βρετανός, συμμετείχε, επίσης σε τρεις ταινίες του Τζέιμς Μποντ – «Επιχείρηση Χρυσοδάκτυλος» (1964), «Ζεις Μονάχα Δυο Φορές» (1967) και στην παρωδία του «Casino Royale» (1967).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2011 τιμήθηκε με το παράσημο του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας για το σύνολο της προσφοράς του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης