Ο κιθαρίστας Σκότι Μουρ, πασίγνωστος για την πολυετή συνεργασία του με τον «βασιλιά» του ροκ εν ρολ, Έλβις Πρίσλεϊ, πέθανε σε ηλικία 84 ετών, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Νάσβιλ του Τενεσί.

Ο Μουρ βρέθηκε νεκρός την Τρίτη, στο σπίτι του, χωρίς να έχουν γίνει γνωστά τα αίτια θανάτου του. Πάντως, όπως αναφέρουν άτομα του στενού του περιβάλλοντος, τους τελευταίους μήνες αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συνεργασία του Σκότι Μουρ με τον Πρίσλεϊ ξεκίνησε το 1954, στα ιστορικά, πλέον, στούντιο της Sun Records, όταν ηχογράφησαν τη μεγάλη επιτυχία «That’s all right, mama». Το 1964, ο Μουρ απολύθηκε από τον παραγωγό Σαμ Φίλιπς, καθώς ηχογράφησε ένα δικό του άλμπουμ, χωρίς να τον ρωτήσει. Όμως, το 1968, ξαναβρέθηκε με τον Πρίσλεϊ, όταν ο τελευταίος αποφάσισε να επανέλθει στη μουσική σκηνή, έπειτα από απουσία αρκετών ετών.

Ο διάσημος κιθαρίστας συνεργάστηκε με κορυφαία ονόματα της μουσικής, όπως οι Ρίνγκο Σταρ, Καρλ Πέρκινς, Τζεφ Μπλεκ και Ρόνι Γουντ. Για τη συμβολή του στη μουσική συμπεριλήφθηκε στους 100 καλύτερους κιθαρίστες, λίστα που κατήρτισε το διεθνές περιοδικό Rolling Stone, ενώ το 2000, έγινε μέλος του «Rock And Roll Hall Of Fame».

«Όταν άκουσα το «Heartbreak Hotel», συνειδητοποίησα με τι ήθελα να ασχοληθώ στη ζωή μου. Το μόνο που ήθελα ήταν, κάποια μέρα, να «ακουστώ» κι εγώ κάπως έτσι. Όλοι οι υπόλοιποι ήθελαν να γίνουν Έλβις, εγώ ήθελα να γίνω Σκότι» είχε δηλώσει ο Κιθ Ρίτσαρντς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης