Η έκθεση για την ιστορία του Φράγματος του Μαραθώνα από την ΕΥΔΑΠ ξεκίνησε από τις 12 Νοεμβρίου στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Πειραιώς 254, Ταύρος) και θα διαρκέσει έως τις 29 Μαρτίου 2020.

Ο επισκέπτης της έχει την ευκαιρία να δει πρωτότυπο και ανέκδοτο μέχρι σήμερα φωτογραφικό υλικό από τα κολοσσιαία, για την εποχή, έργα της κατασκευής, όπως και τα αρχιτεκτονικά σχέδια και τους σχετικούς χάρτες, αλλά και τις καινοτόμες πρακτικές που ακολουθήθηκαν ώστε να ολοκληρωθεί το Φράγμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα εργαλεία των εργατών αλλά και τα αντικείμενα της καθημερινότητάς τους -διέμεναν σταθερά σε οικισμό κοντά στο εργοτάξιο-, εκτίθενται επίσης ώστε να μπορέσει να φανταστεί καλύτερα ο επισκέπτης τις συνθήκες αλλά και τη ζωή των ανθρώπων στους οποίους οφείλουμε το… νερό μας. Επίσης, έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τα σημαντικότερα «πρόσωπα» που με τη συμβολή τους «σημάδεψαν» το έργο.

Στην έκθεση προβάλλονται βίντεο με πλάνα από την εποχή εκείνη, ενώ μεταξύ των άλλων εκθεμάτων, υπάρχει και μια τρισδιάστατη αναπαράσταση του φράγματος.

Επίσης, στην είσοδο της έκθεσης  οι μικροί μας φίλοι έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε μορφή παιχνιδιού! Τα παιδιά θα ανακαλύψουν και θα συλλέξουν στοιχεία μέσω μιας διαδραστικής κατασκευής, θα γνωρίσουν έναν μοναδικό ήρωα και στο τέλος θα μπορέσουν να αφηγηθούν τις δικές τους ΦΡΑΓΜΑτικές ιστορίες! (Σχεδιασμός: KidA Workshop).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περιηγηθείτε στην έκθεση με τον φακό του zougla.gr:

 

 

Η έκθεση

Η είσοδος είναι ελεύθερη στο ευρύ κοινό.

Επιμέλεια έκθεσης: Ερατώ Κουτσουδάκη

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ΕΥΔΑΠ

Καθώς και τα social media

https://www.facebook.com/eydapgr

https://twitter.com/eydapgr

https://www.youtube.com/channel/UCCTm1UBUuiZpOOWcfbGgzQg

https://www.instagram.com/eydapgr/

https://www.linkedin.com/company/eydap

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης