Με μόνο όργανο την ακουστική του κιθάρα, ο Σώτος Μπάκας, γέννημα-θρέμμα Έλληνας, που ζει στην Ολλανδία, μας ταξιδεύει στον δικό του μουσικό κόσμο. Ακούστε τη νέα του δουλειά με τίτλο «Ray of Hope».

Το ενδιαφέρον του στη μουσική ξεκίνησε σε ηλικία 15 ετών, όταν άρχισε να παίζει ντραμς. Λίγο μετά, προχώρησε με ιδιαίτερα μαθήματα με τον εξαιρετικό ντράμερ Fotis Benardo για περίπου τρία χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών ο Σώτος Μπάκας έπαιξε ως ντράμερ σε διάφορα συγκροτήματα και ηχογράφησε δύο άλμπουμ, ενώ έπαιξε σε συναυλίες στην Ελλάδα. Παράλληλα, έκανε support καλλιτεχνών από την Αγγλία και τις ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα 18 του ο Σώτος Μπάκας ξεκίνησε τις σπουδές του στη Μουσική Παραγωγή & Audio Engineering στη μουσική σχολή του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στην Αθήνα. Εργάστηκε σε πολλά έργα, αναλαμβάνοντας τη μίξη και την παραγωγή μουσικής, μέχρι την ηλικία των 21, όταν ολοκλήρωσε με επιτυχία το πτυχίο του με άριστα.

Αμέσως μετά έγινε δεκτός στο Utrecht School of the Arts στην Ολλανδία (HKU). Εκεί ακολουθεί περισσότερο τη μουσική σύνθεση, τελειώνοντας το μεταπτυχιακό του στη μουσική στα μέσα του 2012. Ενώ κάνει το μεταπτυχιακό του στις αρχές του 2011, ο Σώτος Μπάκας ξεκίνησε να παίζει κιθάρα.

Στο πρώτο έτος επικεντρώθηκε στην ηλεκτρική κιθάρα, αλλά το επόμενο άρχισε να ενδιαφέρεται ολοένα και περισσότερο για percussive & fingerstyle ακουστική κιθάρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρωτόγνωρη αγάπη του για αυτό το ύφος της κιθάρας αυξήθηκε στη διάρκεια των μαθημάτων του με τον παγκοσμίου φήμης κιθαρίστα (Ακουστικής Κιθάρας) Mike Dawes. Το session είχε διάρκεια 6 μήνες, μέχρι τις αρχές του 2013.

Ο Σώτος Μπάκας είναι 24 ετών, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Από το 2010 έχει μετακομίσει και μένει στο Hilversum, Ολλανδία, όπου εργάζεται από το στούντιο, στο σπίτι του. Επίσης, διδάσκει ακουστική κιθάρα μέσω Skype.

Visit Sotos Bakas at http://sotosbakas.com
Facebook : https://www.facebook.com/SotosBakas

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης