Τι λένε τα σπίτια διάσημων μουσικών; Μια πισίνα σε σχήμα πιάνου, ένα χαλάκι εισόδου του οίκου Chanel ή ένα παρεκκλήσι μέσα στο σπίτι: Ένα νέο εικονογραφημένο βιβλίο μας ξεναγεί στα σαλόνια διάσημων εκπροσώπων της μουσικής σκηνής και αποκαλύπτει στοιχεία της προσωπικότητάς τους.

«Δείξε μου πώς ζεις και θα σου πω ποιος είσαι». Η Κριστίνα Χάλτερ Όλπερτ, συντάκτρια θεμάτων ντιζάιν στο βιβλίο της «Rock my home» παρουσιάζει καλλιτέχνες της μουσικής μέσα στους δικούς τους «τέσσερις τοίχους» και φωτίζει άγνωστες πλευρές τους, το πάθος για το ντιζάιν, τον θαυμασμό της ασιατικής κουλτούρας ή τον εθισμό στη μόδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γερμανική εφημερίδα «Die Welt» δημοσίευσε αποσπάσματα από το βιβλίο για τις κατοικίες των Λίλι Άλεν, Σέριλ Κρόου και Φρανκ Σινάτρα.

Η Αγγλίδα τραγουδίστρια, συνθέτις, ηθοποιός και τηλεοπτική παρουσιάστρια, Λίλι Άλεν είχε ταραγμένα παιδιά χρόνια με συνεχείς μετακινήσεις και πολλά προβλήματα όταν έγινε διάσημη. Το 2009 ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τις μουσικές δραστηριότητες και το 2010 με τον σύζυγό της αγόρασαν μία γραφική εξοχική κατοικία του 17ου αιώνα, σε απόσταση δύο ωρών από το Λονδίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σπίτι με πέτρινο τζάκι και ξύλινη σκάλα μοιάζει πραγματικά να έχει φέρει την ηρεμία στη ζωή της. Έχει δύο κόρες, με τις οποίες θέλει να παίρνει δείπνο κάθε βράδυ.

Όσον αφορά το ντεκόρ δεν θα μπορούσε παρά να παίζει με τις αντιφάσεις. Είναι ένας συνδυασμός του βρετανικού αριστοκρατικού στυλ με boho στοιχεία. Εκείνο που ξεχωρίζει είναι το χαλάκι εισόδου, το οποίο είναι Chanel, κατασκευασμένο ειδικά από τον οίκο μόδας.

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια, Σέριλ Κρόου ήταν σε περιοδείες πολλά χρόνια και ζούσε μεταξύ Λος Άντζελες και Νέας Υόρκης. Απέκτησε πραγματικό σπίτι όταν αγόρασε ένα κτήμα στο Νάσβιλ το 2012. Η μεγάλη έκταση έχει στάβλους και μπαρ σε στυλ Δύσης. Τα έπιπλα είναι σε χαλαρό country-style και τα διακοσμητικά δείχνουν ότι η Σέριλ Κρόου είναι φανατική των flea market.

Στο σπίτι της υπάρχει επίσης ένα παρεκκλήσι, το οποίο η τραγουδίστρια ανακαίνισε πλήρως και στο οποίο προτιμά να αποσύρεται για να διαβάσει.

Ο Φρανκ Σινάτρα είχε τόσο μεγάλο πάθος για τη μουσική που επέλεξε πισίνα σε σχήμα πιάνου. Το θρυλικό μπανγκαλόου στο Παλμ Σπρινγκς, στην Καλιφόρνια με τα τεράστια παράθυρα ονομάστηκε «Twin Palms» από τους δύο φοίνικες που το πλαισίωναν. Το μοντέρνας αρχιτεκτονικής «Twin Palms» χτίστηκε το 1947, είναι 420 τμ και φιλοξένησε τα πιο λαμπρά πάρτι και διάσημους φίλους του Σινάτρα.

Ο τραγουδιστής και ηθοποιός είχε τοποθετήσει ανάμεσα στους φοίνικες ένα κοντάρι σημαίας και όταν ύψωνε τη σημαία με το σήμα του Jack Daniels ειδοποιούσε τους γείτονες, μεταξύ άλλων τον Κάρι Γκραντ, τον Ντιν Μάρτιν και την Κάθριν Χέπμπορν ότι ξεκινούσε το πάρτι και ότι ετοιμάζονταν τα κοκτέιλ.

Στο βιβλίο Rock My Home παρουσιάζονται με φωτογραφίες και κείμενα τα σπίτια και άλλων διάσημων καλλιτεχνών, της Σερ, του Moby, του Όζι Όσμπορν και του Kid Rock.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης