Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κέρκυρας σε συνεργασία με το Χοροθέατρο Ήρος Άγγελος, παρουσιάζει το χοροθεατρικό έργο «ρωμαίος+…» για μία και μοναδική παράσταση την Τετάρτη 18 Ιουνίου στις 21:00 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206 – Αθήνα) στο πλαίσιο του 13ου Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων.

Το έργο είναι μια εμπνευσμένο από το αριστούργημα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ “Ρωμαίος και Ιουλιέττα”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρεμιέρα του έργου δόθηκε στις 13 Απριλίου2012, στο  Διεθνές Φεστιβάλ Χορού “Ι Dialoghi di Ra.I.d. 2012” στο Centro Sociale του Salerno της Ιταλίας.

Tο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας παρουσίασε το «ρωμαίος+…» την ίδια χρονιά και σε άλλες δύο πόλεις της Ιταλίας, στις 14 Απριλίου, στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού “Ι Dialoghi di Ra.I.d. 2012” στο Teatro Diana της πόλης  Nocera Inferiore και στις 17 Απριλίου, στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού“Move off 2012” στο Teatro Alfieri του Castelnuovo στη Siena.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2013 το «ρωμαίος+…» ενσωματώθηκε στο έργο “ασκήσεις ετοιμότητας”, εντάχτηκε στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας “Ελλάδα – Ιταλία 2007-2013 – La Bottega delle voci- Centro di Produzione Teatrale II – La Bottega II” και παρουσιάστηκε στις 18 Μαΐου με αφορμή τον εορτασμό της  Διεθνούς Ημέρας Μουσείων στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της  Αθήνας,  στις 31 Μαΐου,  στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας, στις 5 Ιουνίου, στο Teatro Mercadante στην πόλη Cerignola της Ιταλίας, στις 14 και 15 Ιουνίου, στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων της Πάτρα, στις 25 Ιουλίου, στο Διεθνές Φεστιβάλ  Dance Days 2013 στα Χανιά και στις 19 Οκτωβρίου, στο Teatro Rossini στην πόλη Gioia del Colle της Ιταλίας.

Τον περασμένο Μάρτιο το έργο ανέβηκε με Ιταλούς χορευτές στη διανομή του, στις 4 Μαρτίου στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού“Quelli che la danza”στο Teatro La Providenza στην πόλη Vallo della Lucania και στις  5 Μαρτίου, στο Teatro Nuovo της Νάπολης.

Ακόμα, με το «ρωμαίος+…»,  το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας θα συμμετάσχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Dance Days 2014 στα Χανιά, στις 29 Ιουλίου.

Η σκηνοθεσία, η χορογραφία και οι φωτισμοί είναι του Πέτρου Γάλλια, το εικαστικό περιβάλλον και η μουσική επιμέλεια του “ Ήρος Άγγελος”, τα κοστούμια του Άκη Χειρδάρη και τα βίντεο των Πέτρου Κιοσσέ, Δημήτρη Πολίτη και Βάνας Κωσταγιόλα.

Ερμηνεύουν οι Δημήτρης Αντωνόπουλος,  Γιώργος Βλάχος, Noemi Copuano,Πέτρος Γάλλιας, Νικολέτα Καρμίρη και Giorgio Loffredo.

Το χοροθεατρικό έργο «ρωμαίος+…» είναι μια παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας  σε συνεργασία με το Χοροθέατρο Ήρος Άγγελος .

Επιμέλεια Νικόλας Αρώνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης