Η Άννα Πάκουιν γεννήθηκε σαν σήμερα στις 24 Ιουλίου του 1982 στον Καναδά. Έγινε γνωστή με τη συμμετοχή της στην ταινία Μαθήματα Πιάνου (The Piano, 1993), για την οποία και κατέκτησε στην πολύ μικρή ηλικία των 11 ετών το Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου και έγινε η 2η νεότερη ηθοποιός που έλαβε τη συγκεκριμένη διάκριση στην ιστορία του θεσμού.

Την περίοδο 2001-2002 κέρδισε το Theatre World Award για τη συμμετοχή της το 2001 στο ανέβασμα του «The Glory of Living» στο θέατρο MCC Theater της Νέας Υόρκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ηθοποιός που μεγάλωσε στη Νέα Ζηλανδία έγινε παγκοσμίως γνωστή με τον ρόλο της Ρογκ στη σειρά ταινιών  X-Men, βασισμένη στο ομώνυμο κόμικ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2008, υποδύθηκε τη Σούκι Στακχάουζ στην τηλεοπτική σειρά True Blood που προβάλλεται από το κανάλι HBO. Η σειρά βασίζεται στη σειρά βιβλίων «The Southern Vampire Mysteries» της Σαρλίν Χάρις. Για την ερμηνεία της, κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα α’ γυναικείου ρόλου σε δραματική σειρά και ήταν υποψήφια στην ίδια κατηγορία και την επόμενη χρονιά.

Η Πάκουιν έγινε ηθοποιός από τύχη. Το 1991 στη Νέα Ζηλανδία η σκηνοθέτης Τζέιν Κάμπιον έψαχνε ένα νέο κορίτσι να υποδυθεί ένα πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία Μαθήματα Πιάνου (The Piano), τα γυρίσματα της οποίας θα πραγματοποιούνταν στη Νέα Ζηλανδία. Μέσω μιας αγγελίας σε τοπική εφημερίδα έγινε ανοιχτή ακρόαση. Η αδερφή της Πάκουιν, διάβασε την αγγελία και μαζί με μια φίλη της έκαναν δοκιμαστικό.

Η Πάκουιν πήγε μαζί τους. Όταν συναντήθηκε με την Κάμπιον, η σκηνοθέτης εντυπωσιάστηκε με την 9χρονη Πάκουιν και της έδωσε το ρόλο ανάμεσα σε 5.000 υποψήφιες. Η ταινία κυκλοφόρησε το 1993 και επαινέθηκε από τους κριτικούς και κέρδισε αρκετά βραβεία σε διάφορα κινηματογραφικά φεστιβάλ. Το κινηματογραφικό ντεμπούτο της Πάκουιν, της χάρισε το Όσκαρ β’ γυναικείου ρόλου.

Το 1996, εμφανίστηκε σε δύο ταινίες. Υποδύθηκε την Τζέιν Έιρ σε μικρή ηλικία στην ομώνυμη ταινία και πρωταγωνίστησε στο φιλμ Τα Φτερουγίσματα (Fly Away). Ως έφηβη, εμφανίστηκε σε αρκετές ταινίες όπως A Walk on the Moon (1999), Το Κορίτσι των Ονείρων σας (She’s All That, 1999) και Σχεδόν Διάσημοι (Almost Famous, 2000).

Το 2009, υποδύθηκε την Ιρίνα Σέντλερ, μια Πολωνέζα γυναίκα, ηρωίδα του Ολοκαυτώματος στην τηλεταινία The Courageous Heart of Irena Sendler. Για την ερμηνεία της έλαβε υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα α’ γυναικείου ρόλου σε τηλεταινία.

 Το 2010 πρωταγωνίστησε μαζί με τους Τζος Ντουχάμελ και Κέιτι Χολμς στην αισθηματική κομεντί The Romantics

Η Πάκουιν, είχε προκαλέσει αίσθηση με τη δήλωση για τη σεξουαλικότητα της ότι είναι αμφιφυλόφιλη.

Η βραβευμένη ηθοποιός έκανε την αποκάλυψη σε ένα διαφημιστικό σποτάκι της οργάνωσης «True Colours Fund». Η συγκεκριμένη οργάνωση μάχεται για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και προσπαθεί να αποτρέψει τον ρατσισμό και τις ακραίες συμπεριφορές απέναντι σε άτομα με ιδιαίτερες σεξουαλικές προτιμήσεις.

Η 34 χρονη ηθοποιός είναι παντρεμένη από το 2010 με τον Στέφεν Μόγιερ συμπρωταγωνιστή της στο Τrue Blood και έχουν αποκτήσει δίδυμα.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε το βίντεο:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης