Διαγωνισμός.

Υποβολή αιτήσεων μέχρι Παρασκευή 3 Απριλίου 2015.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πιο σημαντικό φεστιβάλ νεανικού θεάτρου της Αθήνας έρχεται πιστό στο ραντεβού του -για 8η συνεχόμενη χρονιά- από τις 4 έως τις 10 Μαΐου 2015 στο Bios και φέρνει επιτυχημένες παραστάσεις, πρεμιέρες, stand-up comedy, συναυλίες, πάρτι και φυσικά το διαγωνισμό Scratch Night!

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε το 2010 και έκτοτε αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του φεστιβάλ: απευθύνεται σε ομάδες νέων ηθοποιών, που ενδεχομένως έχουν πρόσφατα αποφοιτήσει από τις δραματικές σχολές ή φοιτούν ακόμα.

Στόχος του διαγωνισμού είναι να δοθεί μια μοναδική ευκαιρία, όχι μόνο στους νικητές, αλλά γενικά στις νέες ομάδες που συμμετέχουν, να δοκιμάσουν ελεύθερα τις δημιουργικές και εκτελεστικές τους δυνατότητες μπροστά σε ένα πολύ μεγάλο κοινό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα πέντε χρόνια του διαγωνισμού έχουν διεξαχθεί με επιτυχία καθώς όχι μόνο οι νικήτριες ομάδες αλλά και πολλές από αυτές που έλαβαν μέρος και διακρίθηκαν, εξακολουθούν να εξελίσσονται, κάνοντας πλέον τη δεύτερη ή και την τρίτη τους παραγωγή. Τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η ομάδα Cheek Bones (πρώτη θέση 2010), η ομάδα Ha! (πρώτη θέση 2011), η ομάδα του Ηλία Βογιατζηδάκη (δεύτερη θέση 2012), η ομάδα 4frontal (τρίτη θέση 2013), η ομάδα C for Circus (δεύτερη θέση 2014) και η ομάδα ΡαΚούν (πρώτη θέση 2015).

Συμμετοχή/ διαγωνισμός/ έπαθλο
Το πρώτο βήμα είναι να υπάρχει η ιδέα και η βασική ομάδα για μια παράσταση. Η ομάδα μπορεί τότε να συμπληρώσει την αίτηση του διαγωνισμού και να τη στείλει, το αργότερο μέχρι τις 3 Απριλίου 2015 (www.bobfestival.gr).

Η επιτροπή του φεστιβάλ θα επιλέξει 8-12 ομάδες, οι οποίες και θα διαγωνιστούν στο Bob Theatre Festival. Οι επιλεγμένες ομάδες έχουν ένα μήνα για να ετοιμάσουν ένα 15λεπτο (Scratch) από την παράστασή τους. Τα διαγωνιζόμενα Scratch θα παρουσιαστούν όλα μαζί στο φεστιβάλ από τις 4 έως τις 10 Μαΐου, σε προκριματικούς και τελικούς. Εκεί, το κοινό και η επιτροπή του Bob Theatre Festival, θα ψηφίσουν και θα αναδείξουν το καλύτερο Scratch.

Η νικήτρια ομάδα κερδίζει 500€ για έξοδα παραγωγής, σεμινάρια δραματουργίας και παραγωγής από τους AbOvo, αλλά και την ένταξή της στο φθινοπωρινό πρόγραμμα του bios με την ολοκληρωμένη της πια παράσταση.

Αίτηση και πληροφορίες: www.bobfestival.gr

Λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων: Παρασκευή 3 Απριλίου 2015.

Επιμέλεια: Νικόλας Αρώνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης