Πενήντα μέλη του προγράμματος «VIA EGNATIA 2017 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΑΒΑΛΑ», φοιτητές και καθηγητές του Πανεπιστημίου ΙUAV της Βενετίας, θα φιλοξενήσει από σήμερα και για τέσσερις μέρες (24-17 Αυγούστου) ο Δήμος Αμφίπολης. Πρόκειται για τα μέλη ερευνητικής ομάδας, που θα περπατήσουν στην αρχαία Εγνατία οδό από την Θεσσαλονίκη έως την Καβάλα, με κεντρικό στόχο την καταγραφή και την αναβίωση της αρχαίας Εγνατίας οδού ως μιας πεζοπορικής διαδρομής πολιτισμού.

«Θα περπατήσουν στην αρχαία Εγνατία οδό από τη Θεσσαλονίκη έως την Καβάλα, σε μια προσπάθεια αναβίωσης της αρχαίας Εγνατίας οδού ως μιας πεζοπορικής διαδρομής πολιτισμού, από το Δυρράχιο ως την Κωνσταντινούπολη» υποστήριξε στην ΕΡΤ Σερρών ο Αριστομένης Κοχλιαρίδης, τέως πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αμφίπολης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα προσπαθήσουν, όπου μπορούν να αποφύγουν το οδόστρωμα και να συμβάλουν στη δημιουργία μιας πεζοπορικής διαδρομής, με ανάλογη σήμανση και σχετικές πληροφορίες, ειδικά για τα μνημεία που θα συναντήσουν».

Η υποδοχή της αποστολής θα γίνει σήμερα Πέμπτη 24 Αυγούστου, μετά τις 7 μ.μ., στο αρχαιολογικό μουσείο της Αμφίπολης, ενώ η παρουσίαση του ερευνητικού έργου θα γίνει σε ειδική εκδήλωση το απόγευμα του Σαββάτου 25 Αυγούστου στην πλατεία του Ροδολίβους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης