Πόλος έλξης στην καρδιά του περιπτέρου των «Γάλλων Καλλιτεχνών» στην έκθεση «Art en Capital» που πραγματοποιείται στο Παρίσι, είναι ο γνωστός πίνακας «Όαση» της Αλίνας Μάτσα.

Το έργο «Όαση» είναι μέρος της ενότητας : “Dream – Land” ατομικής έκθεσης που είχε πραγματοποιήσει η Αλίνα Μάτσα σε γκαλερί του Παρισιού τον Σεπτέμβριο 2014. Όπως περιγράφει η ζωγράφος «Θέλω να απεικονίσω έναν ονειρικό κόσμο με μια πολύχρωμη φύση, ίσως κάτι που όλοι μας έχουμε στην φαντασία μας σαν παιδιά. Χρώματα και σχήματα που μας γυρνάνε πίσω, στην παιδική αγνή και αθώα εποχή.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της έκθεσης αυτής που συμπεριλαμβάνονται στο συγκεκριμένο περίπτερο έργα ελλήνων καλλιτεχνών, καθώς αυτά μέχρι σήμερα παρουσιάζονταν αποκλειστικά μέσω του ιστορικού σαλονιού των «Ανεξάρτητων».

Πρόκειται για μια σημαντική τιμητική διάκριση για την Αλίνα Μάτσα και για τους υπόλοιπους τρείς έλληνες δημιουργούς, τη Τάνια Δρογώση, την Ελένη Νικολάκη, και την Έφη Σούτογλου καθώς το σαλόνι της « Art en Capital » που δημιουργήθηκε περιλαμβάνει την ένωση τεσσάρων ιστορικών εκθέσεων : των Γάλλων Καλλιτεχνών (ιδρύθηκε το 1901), των Ανεξάρτητων (από το 1884) , Σχέδιου (1954), Ακουαρέλας (1954) και Συγκρίσεων (1956).

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 25 Νοεμβρίου στον εκθεσιακό χώρο του «Grand Palais», κάτω από τον γυάλινο θόλο του απαράμιλλου μνημείου της “Belle Époque”, στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης