Συνεχίζεται η έκθεση «Νέοι Ορίζοντες της Ζωγραφικής» στο Μουσείο Φρυσίρα, μέχρι και τον Ιούνιο του 2017.

Νέοι Ορίζοντες της Ζωγραφικής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρώτο Μέρος: Οι ταυτότητες των άλλων [Ιανουάριος-Ιούνιος 2017]

Με επιτυχία συνεχίζεται η πρώτη από τις εκθέσεις της τριλογίας «Νέοι Ορίζοντες», η οποία πραγματεύεται το ζήτημα της «ταυτότητας των άλλων». Σε αυτήν την ενότητα, ο θεατής έρχεται σε επαφή με τις ποικίλες προσεγγίσεις του θέματος από τον κάθε καλλιτέχνη, βλέποντας πως εκφράζονται συλλογικές και ατομικές ανησυχίες με εικαστικά μέσα. Έτσι, φαίνεται πώς μια ταυτότητα, εκτός από περιορισμός και χωρίς να στερεί τη μοναδικότητα του καθενός, μπορεί μέσω της τέχνης να λειτουργήσει και απελευθερωτικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτό το πλαίσιο, το Μουσείο Φρυσίρα προτείνει ξεχωριστούς καλλιτέχνες, μέσα από τις συλλογές του και αναδεικνύει σύγχρονες μορφοπλαστικές τάσεις από όλο τον κόσμο. Με τις επιλογές του, επιδιώκει να μιλήσει για τα ορατά και αδιόρατα νήματα με την ιστορία της ζωγραφικής, τις υπόγειες δυναμικές της και τα πεδία έκφρασής της στο μέλλον.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

Teodora Axente, Norbert Bisky, Stephen Chambers, Viola Głowacka, Bogumił Książek, Li Ji, Frédérique Loutz, Marcin Maciejowski, Florian Merkel, Brann Renaud, Ewa Szczekan, Alexander Tinei, Verebics Ágnes, Κωνσταντίνος Βαβυλουσάκης, Γιάννης Ζιώγας, Χρίστος Μιχαηλίδης, Ισμήνη Τελιγιορίδου.

frisssirasmuseum.com

Δείτε τη συνέντευξη του Β. Φρυσίρα στο zougla.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης