Επιμέλεια: Νικόλας Αρώνης

Εξαντλήθηκαν και τα εισιτήρια των 28 ευρώ

Δύο stages, street fair και after show party με τους παραγωγούς του Εν Λευκώ 87.7. Η μουσική θα ξεκινήσει νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής 14 Ιουνίου και θα συνεχίσει μέχρι τα ξημερώματα της επόμενης μέρας…

Οι βρετανοί Archive σχηματίστηκαν το 1994 και με τραγούδια όπως το Again, το Fuck You και το You make me feel έχουν ξεχωριστή θέση στις καρδιές του ελληνικού κοινού, αποδεικνύοντάς το με την εμφάνισή τους στην Αθήνα το 2010, η οποία μαγνητοσκοπήθηκε και κυκλοφόρησε σε dvd με έξοδα του συγκροτήματος και μερικών fans. Με εννέα άλμπουμ στο ενεργητικό τους, πια, υπόσχονται ένα ακόμα δυνατό καλοκαιρινό live στην Τεχνόπολη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Λονδρέζα Jessie Ware, αυτή τη στιγμή αποτελεί το πιο hot όνομα της διεθνούς σκηνής. Το μουσικό περιοδικό Clash την χαρακτήρισε ως «αυτό που έλειπε ανάμεσα σε Sade, και Adele». Με το ντεμπούτο της Devotion, υποψήφιο για το βραβείο Mercury καλύτερου άλμπουμ, έρχεται στην Ελλάδα και το φεστιβάλ του Εν Λευκώ να μοιραστεί με το αθηναϊκό κοινό την επιτυχία της Wildest Moments, το οποίο αφού συμπεριλήφθηκε στο soundtrack της ταινίας «Αν…», έφτασε στο Νο1 (Άνοιξη 2013) στο αγγλόφωνο airplay chart της Ελλάδας…

Η Bebe έκανε τεράστια επιτυχία στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως, με το πρώτο single Malo, στην κορυφή των chart το 2004, από το άλμπουμ της Pafuera Telaranas. Το 2005, η Ισπανίδα τραγουδίστρια και συνθέτης από τη Βαλένθια, με στυλ που έχει χαρακτηριστεί και «φλαμένγκο-πανκ» κέρδισε το Latin Grammy καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου και από τότε μετράει άλλες δέκα υποψηφιότητες στα ίδια βραβεία. Φέτος, η ισπανίδα ερμηνεύτρια και συνθέτης επιστρέφει για ένα ακόμα εκρηκτικό live, όπως μας έχει ήδη συνηθίσει.

Ένας από τους πιο υποσχόμενους μουσικούς της ηλεκτρονικής σκηνής, ο John Talabot, συμπληρώνει το line up του Φεστιβάλ. Με το άλμπουμ του Fin να αποτελεί ένα από τα καλύτερα του 2012 σύμφωνα με το Pitchfork και με συμμετοχές σε μερικά από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου, ο John Talabot κατάφερε να κερδίσει επάξια τις εντυπώσεις κριτικών και κοινού. Το τραγούδι Last Land αποτέλεσε ηχητικό ορόσημο για τον Εν Λευκώ τον χειμώνα που πέρασε και αυτό τον Ιούνιο σίγουρα θα κάνει την έκπληξη με την εμφάνισή του στην Αθήνα και το Φεστιβάλ του Εν Λευκώ 87.7.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο NTEIBINT είναι ένα project ηλεκτρονικής μουσικής του Γιώργου Μπακαλάκου (η φωνή του 22.00-00.00 του Εν Λευκώ 87.7), με κυκλοφορίες στην Warp Records (UK), Kitsuné (FR), Bang Gang 12” (AU) και μια σειρά από remixes για καλλιτέχνες όπως ο Jamie Lidell, The Rapture, Two Door Cinema Club κ.α.
Ο Άγγελος Μπαλτάς δημιουργεί μουσική σαν Φανταστικοί Ήχοι τα τελευταία 7 χρόνια, λαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές από τον εγχώριο μουσικό τύπο για την ιδιαίτερη προσέγγισή του σε μουσικές αναφορές που ξεκινούν από τα ψυχεδελικά sixties και καταλήγουν στη σύγχρονη electronica. Τον ακούμε από τον Εν Λευκώ 87.7 κάθε Κυριακή στη 1 το βράδυ, σε ένα ωριαίο mixtape.

Το Holding Grass των Fever Kids παίζει αποκλειστικά στον αέρα του Εν Λευκώ 87.7 εδώ και εβδομάδες και έχει κερδίσει μια θέση στα top της άνοιξης. Το ντουέτο θα συστηθεί στο κοινό της Αθήνας με το πρώτο του live στο Φεστιβάλ του Εν Λευκώ 87.7.

Τη νεαρή τραγουδοποιό Ειρήνη Σκυλακάκη τη γνωρίσαμε με το In The Light, αγαπημένο τραγούδι των ελληνικών ραδιοφώνων, μέσα από το πρώτο της album με τίτλο Wrong Direction. Μια αξιόλογη παρουσία στη neo-folk σκηνή που σε κερδίζει αμέσως με την ερμηνεία και τις συνθέσεις της.

Περισσότερες πληροφορίες στο http://enlefko.fm/

Εν Λευκώ Festival | Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013
«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 2103467322
Προπώληση εισιτηρίων: Καταστήματα Public, viva.gr, «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων
Τα εισιτήρια των 25 και των 28 ευρώ εξαντλήθηκαν! Τιμές: 32 ευρώ (προπώληση), 37 ευρώ (ταμείο)
Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης