Οι λάτρεις του Walt Disney μπορούν να αγοράσουν ένα κομμάτι της ιστορίας του. Η διαθήκη που υπέγραψε ο αείμνηστος επιχειρηματίας, σκιτσογράφος και παραγωγός ταινιών κινουμένων σχεδίων και άλλα αναμνηστικά από τον συναρπαστικό κόσμο της Disney βγήκαν σήμερα στο σφυρί.

Η δημοπρασία «Animation και Disneyana» που πραγματοποιείται από τον Οίκο «Profiles in History» στο Λος Άντζελες διαθέτει προς πώληση 600 αντικείμενα της τέχνης των κινουμένων σχεδίων και ειδών που έχουν σχέση με τον Disney.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O κατάλογος περιλαμβάνει frames κινουμένων σχεδίων όπως η «Σταχτοπούτα» και το κλασικό «Πώς ο Γκριντς έκλεψε τα Χριστούγεννα», καθώς και ένα πιστόλι από το πρωτότυπο παιχνίδι «Πειρατές της Καραϊβικής» του θεματικού πάρκου στο Walt Disney World στο Ορλάντο της Φλόριντα.

Η τελευταία διαθήκη του Disney αναμένεται να πωληθεί μεταξύ 40.000 και 60.000 δολαρίων, όπως δήλωσε ο Brian Chanes, στέλεχος του Οίκου δημοπρασιών Profiles in History.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ευρηματικός Walt Disney ήταν συνιδρυτής του στούντιο κινουμένων σχεδίων το 1923, το οποίο σταδιακά εξελίχθηκε σε κινηματογραφικό στούντιο παραγωγής ταινιών όπως οι «Μπάμπι το ελαφάκι», «Η Χιονάτη και οι Επτά Νάνοι», «Σταχτοπούτα».

Ο Disney έφυγε από τη ζωή στις 15 Δεκεμβρίου του 1966, σε ηλικία 65 ετών, από καρκίνο του πνεύμονα.

«Θα ήθελα το όνομα Disney να είναι συνώνυμο με θεάματα ποιότητας που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες» είχε δηλώσει, αφήνοντας μια άτυπη διαθήκη στους κληρονόμους του. Τα λεγόμενα περί συντήρησής του μέσω της κρυονικής μεθόδου μέχρι να ανακαλυφθεί θεραπεία είναι αστικός μύθος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης