«Ο πλανήτης της Φαντασίας», το νέο βιβλίο του Γιώργου Κατσέλη από τις Εκδόσεις Ψυχογιός, περιμένει τα παιδιά στο Χαλάνδρι.

Παρουσίαση του παραμυθιού από τον συγγραφέα μέσα από διαδραστικές και δημιουργικές δραστηριότητες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Γιατί δέκα βιολιστές δίνουν συναυλία πάνω στις σκεπές;
-Ποιος φταίει που ο βασιλιάς Πληκτρολόγιος έχασε τη φαντασία του;
-Πού βρίσκεται ο πλανήτης Φι;
-Ποιος είναι ο δόκτωρ Φούσκας Μπουρμπουλήθρας Ντε Λα Ρος Μυαλοκουκούτσης;
-Θα μπορέσει ο φαντασιοποιητής Ρίκος Μπιριρίκος να ξαναφέρει τη φαντασία στον πλανήτη Φι;

Λίγα λόγια για το παραμύθι:

Ο πλανήτης Φι δεν ήταν ένας συνηθισμένος πλανήτης. Όλα εκεί λειτουργούσαν παράξενα και διαφορετικά.Οι δάσκαλοι έμοιαζαν με ταχυδακτυλουργούς, οι βιολιστές με καπνοδοχοκαθαριστές, οι παλαιστές με τραγουδιστές. Γιατί συνέβαινε αυτό; Μα γιατί ο πλανήτης Φι ήταν ο πλανήτης της φαντασίας. Όλα αυτά όμως μέχρι που ο βασιλιάς Λεξιλόγιος αρρωσταίνει και στο θρόνο έρχεται ο βασιλιάς Πληκτρολόγιος. Και ξαφνικά ο μεγάλος εφευρέτης Φούσκας Μπουρμπουλήρθας Ντε Λα Ρος Μυαλοκουκούτσης φέρνει τα πάνω κάτω με την καινούρια του εφεύρεση και η φαντασία χάνεται από τον πλανήτη Φι. Και τότε αναλαμβάνει δράση ο καλύτερος φαντασιοποιητής του διαστήματος,ο Ρίκος Μπιριρίκος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ
Συγγραφέας: Γιώργος Κατσέλης
Εικονογράφηση: Βαγγέλης Ελευθερίου
Εκδόσεις: Ψυχογιός

Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης στη Στοά
Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2012, ώρα 12.00 μ.μ. Α. Παπανδρέου 11 Χαλάνδρι. Τηλ.210 680 0644-6

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Γιώργος Κατσέλης γεννήθηκε το 1974 και κατάγεται από την Ασωπία Θηβών. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΠΤΔΕ), απ’ όπου έλαβε επίσης μεταπτυχιακό δίπλωμα στη λογοτεχνία (2007), καθώς και στη Φιλοσοφική Σχολή και στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει κυκλοφορήσει τα βιβλία παιδικής λογοτεχνίας Τούμπα Κούμπα Λουμπαμπά (Modern Times, 2009), Ο βασιλιάς Χαρτούρος και οι Ιππότες της Χαμένης Ανακύκλωσης (Modern Times, 2010), Η δέκατη τρίτη Θεά και τα κλεμμένα γλυπτά (εκδόσεις Ψυχογιός, 2010) και Ο Τρι το τριγωνάκι (εκδόσεις Τετράγωνο, 2010).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης