Αρχίζει την Πέμπτη 17 Ιουλίου στο Μέγαρο Χορού, με την παράσταση του Nederlands Dans Theater 2, το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, που φέτος συμπληρώνει 20 χρόνια.

Το επετειακό διεθνές φεστιβάλ χορού, που διοργανώνεται από το Διεθνές Κέντρο Χορού Καλαμάτας και την Κοινωφελή Επιχείρηση «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας, θα πραγματοποιηθεί έως τις 24 Ιουλίου, φωτίζοντας ξεχωριστές και ενδιαφέρουσες πτυχές της σύγχρονης ελληνικής και διεθνούς χορευτικής δημιουργίας, της θεωρητικής σκέψης για τις παραστατικές τέχνες και την εξειδικευμένη εκπαίδευση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η 20ή διοργάνωση ανοίγει με το Nederlands Dans Theater 2, σε μια συνάντηση με την υψηλή τεχνική, την εκφραστικότητα και την ποιητικότητα. Το παγκοσμίως γνωστό σχήμα από την Ολλανδία, που ιδρύθηκε το 1978, μας συστήνει την ομάδα των νεότερων δεξιοτεχνών του, 17 έως 23 ετών.

Το Nederlands Dans Theater είναι μια δημιουργική καλλιτεχνική ομάδα που αναζητεί πάντα εξαιρετικά ταλέντα και γόνιμες συνεργασίες. Ο χορογράφος Πωλ Λάιτφουτ, ο οποίος ανέλαβε από το 2011 τα ηνία της ομάδας μετά την επί 36 χρόνια εμπνευσμένη καλλιτεχνική διεύθυνση του Γίρζι Κίλιαν, σηματοδοτεί τη συνέχεια του ιστορικού συγκροτήματος μέσα από τη συνεχή αναζήτηση της καινοτομίας και την εξαιρετική καλλιτεχνική ποιότητα των παραστάσεων.

Στις παραστάσεις του στην Καλαμάτα το NDT 2, ισορροπώντας αριστοτεχνικά ανάμεσα στη σύγχρονη ελευθερία και στην κλασική εκλέπτυνση, θα παρουσιάσει τέσσερις χορογραφίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η παράσταση θα δοθεί στην κεντρική αίθουσα του Μεγάρου Χορού στις 10.00 το βράδυ και τελεί υπό την αιγίδα της βασιλικής ολλανδικής πρεσβείας στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ χορού θα λειτουργήσουν παράλληλες εκδηλώσεις, εκπαιδευτικά σεμινάρια σύγχρονου χορού και εργαστήρια δραματουργίας, χορογραφίας, αυτοσχεδιασμού και σύνθεσης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης