Ο Γάλλος καλλιτέχνης Franck Duval (FKDL), η Ισπανίδα Btoy και η διεθνής καλλιτεχνική cooperativa LosOtros, παρουσιάζουν έργα τους στην gallery ΑΕΝΑΟΝ από 3 έως 27 Μαïου 2014.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έκθεση με τίτλο “Street Artists ……χωρίς ομπρέλα” οργανώνεται στο πλαίσιο συνεργασίας της gallery ΑΕΝΑΟΝ με το Athens Street Art Festival 2014. Οι καλλιτέχνες συμμετείχαν και στο ASAF 2013, το οποίο με την εθελοντική προσφορά του, ζωγραφίζοντας  σχολεία, λειτούργησε καταλυτικά στην αποδαιμονοποίηση και στην ανάδειξη “των καλλιτεχνών του δρόμου”, που τα τελευταία χρόνια αποτελεί σημαντικό παγκόσμιο κίνημα  και έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον του ευρύτερου κοινού και στην Ελλάδα.

Ο πολύ γνωστός Ιστορικός Τέχνης Μάνος Στεφανίδης σε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο του, τον Οκτώβριο 2007, αφού καταγράφει με αιχμηρή κριτική διάθεση τα τεκταινόμενα στο χώρο της εικαστικής Τέχνης και δηλώνει απηυδησμένος και απογοητευμένος, σημειώνει : “και να γιατί έπαψα να πιστεύω –και να πηγαίνω- στα «μεγάλα» events, αλλά χαζεύω άπληστα τις αναρχικές ζωγραφιές των δρόμων, το παράδοξο που μπορεί να σε πυροβολήσει από την πιο απροσδόκητη γωνιά. Αυτή η, συχνά επιθετική, τρυφερότητα των ζωγραφικών στους τοίχους, η τελευταία μου ελπίδα να ζήσουμε λίγο πιο αναρχική δηλαδή ποιητικά την από πάντα στρατωνισμένη και περίκλειστη και φρουρούμενη με νύχια, δόντια, κάμερες ή ζαρντινιέρες καθημερινότητά μας. Στο δρόμο ίσως κατοικοεδρεύει η διέξοδος της απελπισίας μας “

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Η εικαστική γλώσσα εξελίσσεται και σήμερα σηματοδοτείται από το Street Art που έχει συνεχώς ανοδική πορεία, γιατί αντιπροσωπεύει το σήμερα, καταγράφοντας με δροσερή ματιά, συναισθήματα, προβλήματα προσωπικά και κοινωνικά θέματα που απασχολούν, αλλά εκφράζουν και μεγάλα σύνολα του κοινού.

 

Δεν είναι τυχαίο ότι στις περισσότερες χώρες του κόσμου συνεχώς αυξάνονται οι χώροι της Τέχνης, μουσεία, πολιτιστικά κέντρα και galleries που φιλοξενούν έργα των Street Artists, τα οποία είναι σαφές ότι έχoυν κινήσει  και το  ενδιαφέρον σημαντικών συλλεκτών διεθνούς επιπέδου, γιατί αποτελούν την φρέσκια πρόταση για επένδυση στην Τέχνη.

 

Η gallery ΑΕΝΑΟΝ, φιλόξενος χώρος και ανοιχτός στις προκλήσεις και στις νέες τάσεις της Τέχνης, οργανώνοντας την 1η έκθεση του ASAF 2014, προτείνει στο κοινό έργα των καλλιτεχνών με ίδια γραφή και θεματολογία, με την ίδια δυνατή “φωνή” που έχουν τα μεγάλα δημόσια έργα τους σε εξωτερικούς τοίχους κτιρίων, αλλά ….. σε διαστάσεις που προορίζονται για τους εσωτερικούς ιδιωτικούς ή επαγγελματικούς χώρους στους οποίους η επιλογή των έργων είναι προσωπική επιλογή του καθενός μας.

 

Ο Γάλλος Franck Duval (FKDL) ζωγραφική και κολάζ από παλιά περιοδικά πολλών δεκαετιών, πάντα με θέματα διαχρονικά, σε αυτήν την έκθεση εμπνευσμένα από τον κινηματογράφο, κοινοποιεί τις πηγές του αποδίδοντας φόρο τιμής στους πολλούς δασκάλους του, προβάλλει ότι δεν υπάρχει παρθενογένεση στην Τέχνη, παντρεύει την μόδα με τον χρόνο που αλληλολειτουργούν και ” ντύνει την Αφροδίτη του 2014″

Έργα του υπάρχουν σε σημαντικές συλλογές διεθνούς κύρους και έχουν εκτεθεί σε σημαντικές galleries χωρών της Ευρώπης και στην Αμερική.

Σημειωτέον έργα του Franck Duval (FKDL) έχουν πωληθεί σε διεθνή δημοπρασία με πολύ υψηλές τιμές.

 

Η Ισπανίδα Btoy ζωγραφική σε χαρτί ή καμβά, ιδιαίτερα ευαίσθητη σε κοινωνικά θέματα, στραμμένη στις διακεκριμένες προσωπικότητες, αναδεικνύει κυρίως τις γυναίκες που καταξιώθηκαν στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, μέσα από την δράση και προσφορά τους στην κοινωνία και τον πολιτισμό.

Έχει κάνει εκθέσεις σε μουσεία και galleries της Ευρώπης.

 

Οι LosOtros είναι διεθνής καλλιτεχνική cooperativa. Τοποθετούνται στο σημείο τομής της Visual Poetry και της Urban Art, με αναφορές στην Post  Situationist παράδοση.

Τα έργα τους κρυπτόλεξα, προκαλούν τον θεατή να αποκαλύψει τις έννοιες και τα μηνύματα  που θέλουν να προβάλλουν. Χρησιμοποιούν σαν γλώσσα τους κείμενα, εικόνες, τυπογραφικά σύμβολα και καθημερινά αντικείμενα και αντιπαραθέτουν λεκτικούς και οπτικούς κώδικες, ερευνώντας τις σχέσεις μεταξύ τους. Τα θέματα τους αναφέρονται στις έννοιες του Ωραίου, της Ταυτότητος, του Θανάτου, της Αλλοτρίωσης και των Ανθρώπινων Σχέσεων.

Τα μέλη των LosOtros δεν δημοσιοποιούν προσωπικά στοιχεία.

 

Εγκαίνια: 3 Μαïου 2014,  Ώρα: 20:00 έως 23:00

Διοργάνωση έκθεσης : Γωγώ Κολυβήρα επικεφαλής της διεθνούς ομάδας υποστήριξης του Athens Street Art Festival 2014

 

Web Site:http://athensaf.eu,  https://www.facebook.com/athensaf.athensaf

Διάρκεια έκθεσης: 3 έως 27 Μαïου 2014

ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ

Ωράριο λειτουργίας :

Δευτέρα – Τετάρτη – Σάββατο: 11:00 πμ – 5:00 μμ

Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή: 11:00 πμ – 9:00 μμ

                               Κυριακή: 11:00 πμ – 3:00 μμ

Επιμέλεια Νικόλας Αρώνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης