Σάββατο 1 Φεβρουαρίου
Stern Auditorium / Perelman Stage

«One of today’s most talented Greek singers, Eleftheria Arvanitaki has a unique gift for both rebetiko (a genre of folk music popular with refugees from Asia Minor in the early 20th century) and contemporary Greek music. With the distinct ability to bring together disparate music styles, her voice has a clarity and emotional depth that registers with anyone who hears it.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για έναν καλλιτέχνη, το να βρεθεί στο περίφημο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης θεωρείται τίτλος τιμής. Λίγοι είναι αυτοί που καταφέρνουν να περάσουν τις πόρτες του και να ανέβουν στη σκηνή του για μια δική τους, προσωπική, συναυλία. Είναι ένα μεγάλο όνειρο ζωής. Κι ακόμα λιγότεροι εκείνοι που δέχονται απευθείας πρόσκληση από τον πιο φημισμένο χώρο της Νέας Υόρκης. Η Ελευθερία Αρβανιτάκη μπαίνει πλέον στη λίστα αυτήν την ακριβή, τη λίστα με τους καλλιτέχνες που μπορούν να υπερηφανεύονται πως εμφανίστηκαν στο Carnegie Hall.

Σάββατο 1η Φεβρουαρίου, στις 8 το βράδυ, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, «μία από τις πιο ταλαντούχες Ελληνίδες τραγουδίστριες του σήμερα», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το επίσημο πρόγραμμα του Carnegie Hall, θα γεμίσει με την παρουσία της την τεράστια σκηνή του διάσημου νεοϋορκέζικου θεάτρου. Το Carnegie Hall προσκαλεί την Ελευθερία Αρβανιτάκη για μια ξεχωριστή συναυλία, στην κεντρική του σκηνή, Stern Auditorium / Perelman Stage, χωρητικότητας 2.800 ατόμων. Στη συναυλία αυτή η διεθνής ερμηνεύτρια θα παρουσιάσει τα πιο γνωστά και επιτυχημένα τραγούδια της συνοδευόμενη από τον αρμενικής καταγωγής σολίστα και συνθέτη Ara Dinkjian.

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη γίνεται ξανά η διεθνής Ελευθερία! Και φθάνει με τα δικά της τραγούδια στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Με την ελληνική μουσική ταυτότητα στις αποσκευές της γίνεται για άλλη μια φορά μια σπουδαία πρέσβειρα για τη χώρα μας. Τραγουδάει ελληνικά και μεταλαμπαδεύει μια άλλη αλήθεια με την τέχνη της ερμηνείας της. Ξεπερνάει τα εμπόδια, πειραματίζεται, τολμάει συνεργασίες, κάνει κοινωνούς της γλώσσας, της μουσικής μας παράδοσης και της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας ένα παγκόσμιο φιλόμουσο κοινό. Η Ελευθερία Αρβανιτάκη επιμένει σε προτάσεις υψηλής αισθητικής, δεν κάνει εκπτώσεις, συμβάλλει με την τέχνη της στον διάλογο μεταξύ των λαών. Με μέσο την καθαρότητα της φωνής της και ένα συναισθηματικό βάθος, που, όπως έχει γραφτεί, «αγγίζει τον καθέναν εξίσου είτε καταλαβαίνει τα λόγια είτε όχι», η Ελευθερία προετοιμάζεται για μια εμφάνιση που έρχεται να προστεθεί στις σπουδαίες στιγμές μιας ξεχωριστής καριέρας, της δικής της εκλεκτής πορείας στο ελληνικό και παγκόσμιο μουσικό στερέωμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Special Guest: Ara Dinkjian

Χρήσιμες πληροφορίες
1 Φεβρουαρίου 2014, στις 20.00 | Stern Auditorium/Perelman Stage
http://www.carnegiehall.org/Calendar/2014/2/1/0800/PM/Eleftheria-Arvanitaki/

Πληροφορίες και πώληση εισιτηρίων:
Εισιτήρια από: $15 – $75
https://www.carnegiehall.org/SiteCode/Purchase/SYOS/SeatSelection.aspx?startWorkflow=true&quickBuy=false&quantity=0&eventId=20676

Για την ιστορία του Carnegie Hall:
Έτος ίδρυσης: 1891 | Για περισσότερο από έναν αιώνα το Carnegie Hall υπήρξε ο χώρος στον οποίο ξεχωριστοί καλλιτέχνες κάθε είδους επιδίωκαν να εμφανιστούν για να μπορέσουν να εκτοξεύσουν την καριέρα και τη φήμη τους. Αυτή ακριβώς η παράδοση της παρουσίασης μόνο των «άριστων» έκανε το Carnegie Hall ένα σημαντικό κομμάτι της κουλτούρας της πόλης και το καθιέρωσε ως το πιο διάσημο concert hall παγκοσμίως.

Για την αίθουσα Stern Audiotorium/Perelman Stage: http://www.carnegiehall.org/Article.aspx?id=4294974093

Για αυτήν την εξαίσια αίθουσα ο Isaac Stern είπε ότι «είναι από μόνη της ένα μουσικό όργανο! Παίρνει αυτό που παρουσιάζεις εσύ και το κάνει μεγαλύτερο και από την ίδια τη ζωή». «It takes what you do and makes it larger than life».

Επιμέλεια: Νικόλας Αρώνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης