Τιμώντας και, ταυτόχρονα, σατιρίζοντας τα γνωστά «b-movies» επιστημονικής φαντασίας, με αναφορές στις πρώτες ταινίες τρόμου του γερμανικού εξπρεσιονισμού μέχρι τους κιτς εκπροσώπους του είδους των αρχών της δεκαετίας του ’70, το πιο καλτ και rock ’n’ roll μιούζικαλ όλων των εποχών, το «Rocky horror show», κλείνει τα 40 του χρόνια.

Το θρυλικό μιούζικαλ, που έγραψε ο ηθοποιός Richard o’ Brien, για να αντιμετωπίσει τη μονοτονία της ανεργίας του, το παρενδυτικό θρίλερ που μοιάζει με βόλτα στο τρενάκι του τρόμου, όπου το γέλιο κόβεται από τον φόβο και ο φόβος διαλύεται από το χιούμορ, σκηνοθετημένο από τον Κωνσταντίνο Ρήγο, παρατείνει τις παραστάσεις στον θεατρικά ανακαινισμένο ιστορικό χώρο του Rex, έως τις 21 Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υπόθεση

Ήρωες του «Rocky horror show» είναι δύο αρραβωνιασμένοι νέοι, ο Μπραντ και η Τζάνετ, οι οποίοι ανήκουν στην πουριτανική μεσοαστική τάξη. Η τρομακτική τους περιπέτεια αρχίζει, όταν παγιδεύονται στον πύργο, όπου ζει το εξωγήινο τραβεστί Φρανκ – ν – Φέρτερ, με ένα τσούρμο εξωφρενικών υπηρετών. Εκεί, γίνονται μάρτυρες της «δημιουργίας» του Ρόκι Χόρορ, ενός άντρα πλασμένου για να ικανοποιεί κάθε όρεξη του Φρανκ, και γεύονται τις ηδονές της σεξουαλικής ελευθεριότητας, αλλά και τον τρόμο από τους αλλεπάλληλους φόνους. Μετά από τη νύχτα αυτή, «τίποτα δεν θα είναι πια το ίδιο», όπως αναφέρεται συχνά στους στίχους των τραγουδιών. Αλλόκοτα όντα, παράδοξες καταστάσεις, προδοσίες, παραφορά, τρέλα, πολύ σεξ, χιούμορ και, πάνω από όλα, άφθονη μουσική συνθέτουν ένα από τα πλέον επιτυχημένα και δημοφιλή μιούζικαλ όλων των εποχών.

Η ταυτότητα της παράστασης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σκηνοθεσία – χορογραφία – σκηνογραφία: Κωνσταντίνος Ρήγος
Μετάφραση: Σήλια Γεωργιάδη
Απόδοση στίχων: Γιάννα Βασιλείου – Σήλια Γεωργιάδη,
Ενορχήστρωση: Δήμος Αναστασιάδης
Σκηνογράφος: Ζήσης Παπαμίχος
Ενδυματολόγος: Γιώργος Σεγρεδάκης,
Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης
Σχεδιασμός ήχου: Γιάννης Βενιός
Πρωταγωνιστούν: Βασιλική Τρουφάκου, Μάξιμος Μουμούρης, Νάντια Μπουλέ, Ιβάν Σβιτάιλο, Τζένη Θεωνά, Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Νάσος Παπαργυρόπουλος, Τζεφ Μαράουι, Κλέων Γρηγοριάδης, Χρήστος Νικολάου, Γιάννης Τσεμπερλίδης, Ιόβη Φραγκάτου, Ηρώ Χαλκίδη. Στον ρόλο του αφηγητή, ο Γιώργος Μαζωνάκης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης