Η δραματική ταινία spotlight: όλα στο φως του -υποψήφιου για Όσκαρ – σκηνοθέτη, σεναριογράφου και ηθοποιού Τομ Μακάρθι, , απέσπασε πέντε βραβεία στην τελετή των Independent Spirit Awards, ενώ η Μάια Τέιλορ έγινε η πρώτη transgender (διεμφυλική) ηθοποιός που κερδίζει μεγάλο κινηματογραφικό βραβείο ερμηνείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το- βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα «Spotlight», απέσπασε τα βραβεία Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Πρωτότυπου Σεναρίου, Μοντάζ και το βραβείο Ρόμπερτ Άλτμαν.

Το βραβείο Σεναρίου και Πρώτου Γυναικείου Ρόλου κέρδισε το «Room» Φωτογραφίας το «Carol», και τα βραβεία Πρώτου και Δεύτερου Ανδρικού Ρόλου απέσπασαν οι Άμπραχαμ Άτα και Ίντρις Έλμπα για τις ερμηνείες τους στο φιλμ του Κάρι Φουκουνάγκα «Beasts of No Nation».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Υπάρχουν transgender ταλέντα. Οπότε καλύτερα να βγείτε εκεί έξω, να τα εντοπίσετε και να τα βάλετε στις επόμενες ταινίες σας», είπε στον ευχαριστήριο λόγο της η Μάια Τέιλορ, παραλαμβάνοντας το βραβείο Δεύτερου Γυναίκειου Ρόλου για την ερμηνεία της στο «Tangerine» του Σον Μπέικερ, σηματοδοτώντας το πρώτο μεγάλο κινηματογραφικό βραβείο που δίνεται σε transgender ηθοποιό.

Τα Ανεξάρτητα Βραβεία (Independent Spirit Awards), θεσμοθετήθηκαν το 1984. Πρόκειται για βραβεία που είναι αφιερωμένα σε δημιουργούς ανεξάρτητων ταινιών, οι οποίες κοστίζουν κάτω από 20 εκατομμύρια δολάρια. Στους νικητές απονέμονται τυπικά πυραμίδες από ακρυλικό γυαλί, που περιέχουν λυμένα κορδόνια παπουτσιών, συμβολίζοντας τα πενιχρά έξοδα για τις ανεξάρτητες κινηματογραφικές ταινίες. Η παρουσίαση των βραβείων γίνεται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Film Independent. Από το 2006, το τρόπαιο που λαμβάνουν οι νικητές εικονίζει ένα πτηνό καθισμένο πάνω σε έναν στύλο με κορδόνια.

Η τελετή απονομής, παραδοσιακά, πραγματοποιείται μια ημέρα πριν από αυτή των Όσκαρ, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να αναδείξει τη σημασία των ανεξάρτητων παραγωγών κόντρα στο χολιγουντιανό σύστημα.
Τα βραβεία

Καλύτερη Ταινία
«Spotlight»
Καλύτερος Σκηνοθέτης
Τομ ΜακΚάρθι για το «Spotlight»
Καλύτερο Πρωτότυπο Σενάριο
Τομ ΜακΚάρθι, Τζος Σϊνγκερ για το «Spotlight»
Καλύτερη Πρώτη Ταινία
«The Diary of a Teenage Girl»
Καλύτερο Πρώτο Σενάριο
Έμα Ντόναχιου για το «Room»
Ανδρικός Ρόλος
Άμπραχαμ Άτα για το «Beasts of No Nation»
Γυναικείος Ρόλος
Μπρι Λάρσον για το «Room»
Β΄ Γυναικείος Ρόλος
Μάια Τέιλορ για το «Tangerine»
Β΄ Ανδρικός Ρόλος
Ίντρις Έλμπα για το «Beasts of No Nation»
Βραβείο Ρόμπερτ Άλτμαν
«Spotlight»
Καλύτερη Φωτογραφία
«Carol»
Καλύτερο Μοντάζ
«Spotlight»
Καλύτερη Διεθνής Ταινία
«Ο Γιος του Σαούλ» του Λάζλο Νέμες
Καλύτερο Ντοκιμαντέρ
«The Look of Silence» του Τζόσουα Οπενχάιμερ.

Διαβάστε την παρουσίαση του zougla.gr για το spotlight

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης