Γέμισε από κόσμο και από τη μοναδική ενέργεια της Βασιλικής Καρακώστα το Half Note, την Πέμπτη το βράδυ στην πρώτη εμφάνιση της δυναμικής ερμηνεύτριας στο πιο ζωντανό τζαζ κλαμπ της Αθήνας. Η Vasiliki παρουσίασε συντροφιά με τους συνεργάτες της και πλανόδιους Σενεγαλέζους μουσικούς που συνάντησε στο δρόμο της πορείας της, ένα εκρηκτικό έθνικ πανηγύρι, όπου τα ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια και τα τραγούδια από το προσωπικό της ρεπερτόριο, έγιναν ένα με τους αφρικάνικους ρυθμούς.

Η Vasiliki με το απίστευτα έντονο ταμπεραμέντο της τραγούδησε σε αφρικάνικη διάλεκτο, ενώ οι Σενεγαλέζοι μουσικοί την συνόδευσαν τραγουδώντας και χορεύοντας ελληνικούς στίχους από τα τραγούδια της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κοινό κρατούσε το ρυθμό ενώ η πρωταγωνίστρια της βραδιάς Vasiliki προσέφερε απλόχερα από σκηνής μια αλυσίδα από συναισθήματα. Ένα πολύχρωμο πανηγύρι με τη σφραγίδα της Βασιλικής Καρακώστα και των συνεργατών της. Η Βασιλική κατέβαινε από τη σκηνή και τραγουδούσε μέσα στο ζεστό κοινό της που γέμισε το χώρο του Half Note. Το χειροκρότημα ήταν πηγαίο και ενθουσιώδες.

«Ελλάδα σ αγαπώ» τραγούδησαν οι Σενεγαλέζοι λίγο πριν από το τέλος, ενώ η Vasiliki ευχήθηκε «καλές γιορτές» στο κοινό που έφυγε από το Half Note κρατώντας στην καρδιά του μια διαφορετική βραδιά, που θα του μείνει αξέχαστη.

Στις 27 και 28 Δεκεμβρίου η Βασιλική Καρακώστα εμφανίζεται στο Βόλο, ως προσκεκλημένη του Δήμου της πόλης. Στις 27 Δεκεμβρίου θα εμφανισθεί στο Θέατρο Νέας Ιωνίας Βόλου (21.00), ενώ στις 28 Δεκεμβρίου το μεσημέρι (13.00) στην πλατεία Αγίου Νικολάου θα συμπράξει με την Φιλαρμονική του Δήμου, που θα συμμετέχει στη συναυλία της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια Νικόλας Αρώνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης