Oι «ΧΟΝΤΡΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΜΕ ΦΟΥΣΤΕΣ» αποτελούν ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά έργα του Αμερικανού δραματουργού, Νicky Silver. Γράφτηκε το 1988 και προτάθηκε για τρία βραβεία Helen Hayes. Άλλα έργα του: “Πτεροδάχτυλοι”(Βραβείο Οπενχάιμερ – Κέσελρινγκ), “Η ανάσα σου στο πρόσωπό μου”(Βραβείο Dramalogue – Drama Desk), “Γάτες και σκύλοι”, “Τροφική αλυσίδα”, “Η προσευχή της Παρθένας”.

Λίγα λόγια για την υπόθεση…

Ξέφρενη παρωδία της “αγίας αμερικάνικης οικογένειας” με την ομοφυλοφιλία την αιμομιξία και τον κανιβαλισμό σε πρώτο πλάνο…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μοναδικοί διασωθέντες ενός αεροπορικού δυστυχήματος, η εκκεντρική 40χρονη Φίλις Χόγκαν και ο 11χρονος γιος της Μπίσοπ Χόγκαν, θα επιβιώσουν για πέντε χρόνια σ’ένα ερημονήσι .Τα περιθώρια επιβίωσης στενεύουν και έτσι καταφεύγουν στον κανιβαλισμό τρώγοντας τα πτώματα των συνεπιβατών. Μάνα και γιος θα καταφέρουν να επιστρέψουν στο σπίτι τους, το οποίο ο Χάουαρντ Χόγκαν πλέον μοιράζεται με την ερωμένη του Παμ. Τα πλάσματα που επιστρέφουν πίσω ελάχιστα μοιάζουν με την οικογένειά του όπως εκείνος τη θυμάται. Οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές.

Πιο συγκεκριμένα ο συγγραφέας σχολιάζει με χιούμορ αλλά και καυστικότητα τη φύση του ανθρώπου και τους θεσμούς που θέτει στα πλαίσια του πολιτισμού. Τον κανιβαλισμό της σύγχρονης κοινωνίας που, επειδή είναι αναίμακτος, δεν σοκάρει τόσο όσο θα έπρεπε…Σεξουαλική διαστροφή, υπέρβαση των ορίων, διαρκή χρήση της βίας, παραφροσύνη, ανατροπή της τάξης, κενό της επικοινωνίας. Πρόκειται άλλωστε για στοιχεία που περιλαμβάνει στη θεματολογία των περισσότερων έργων του.

Ταυτότητα της παράστασης
Συγγραφέας: Nicky Silver
Μετάφραση: Χρήστος Καρχαδάκης
Σκηνοθεσία: Αθηνά Καμπάκογλου
Σκηνικά: Αντώνης Τακτικός
Κοστούμια: Ελευθερία Στεφανούρη
Μουσική-Ηχητική Σύνθεση : Βαγγέλης Παπατζανάκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χορογραφία : Βίκυ Καμπάκογλου

Πρωταγωνιστούν : Βαγγέλης Παπατζανάκης (Χαουαρντ)
Σαββίνα Πετρίδου (Παμ)
Ελευθερία Στεφανούρη (Φίλις)
Αντώνης Τακτικός (Μπίσοπ)

Βοηθοί σκηνοθέτη: Μύρια Δημητρόπουλος
Κατερίνα Παναγιώτου
Φωτογραφία – Σχεδιασμός φωτισμών: Ελισάβετ Μωράκη
Φωτογραφίες παράστασης : Θεανώ Μανουδάκη

Θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ
Αλκμήνης 12 Πετράλωνα ( ΜΕΤΡΟ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ)
κρατήσεις | 2103428650 – 6944618891

Παραστάσεις | ΣΑΒΒΑΤΟ και ΚΥΡΙΑΚΗ στις 21:30
Τιμές εισιτηρίων | 12 ευρώ γενική – 8 ευρώ φοιτητικό και ανέργων

Επιμέλεια Νικόλας Αρώνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης