Αέρινη, βελούδινη με έντονες επιρροές από τη λεκάνη της Μεσογείου, την Ισπανία και την Κρήτη, η νεαρή τραγουδίστρια Άννα Κασιμάτη εμφανίζεται στο μουσικό ιντερνετικό γίγνεσθαι με το Απαγορευτικόν.

Η μαδριλένια Άννα, από την καταγωγή της μητέρας της, γεννημένη η ίδια στην Κρήτη τραγουδά μια τρυφερή ερωτική μπαλάντα στις δύο της γλώσσες, το Απαγορευτικόν που είχαμε πρωτοακούσει στο πρώτο album του Παύλου Συνοδινού «Μικρές Ελπίδες» (LYRA 2010) αλλά με νέα ενορχήστρωση δημιουργώντας στην πραγματικότητα ένα ολοκαίνουργιο άκουσμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Άννα επιχειρεί να δώσει το προσωπικό της μουσικό στίγμα και να αφηγηθεί τις μικρές της ιστορίες καθώς γι αυτήν το τραγούδι αποτελεί τον τρόπο έκφρασης του ψυχισμού της. Ο τρόπος που ερμηνεύει την τοποθετεί στον χώρο και τον χρόνο χωρίς διόλου να επηρεάζεται και να ξελογιάζεται από τις σειρήνες του γρήγορου κέρδους και της επιτυχίας.

Το μπόλιασμα της με τη μουσική ξεκινά από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού σχολείου που ξεκίνησε να μαθαίνει μουσικά όργανα και να τραγουδά και λίγο αργότερα έρχονται τα σεμινάρια θεάτρου και κινησιολογίας, όπως και φωνητικής με την Αρετή Τοπουντζίδη. Έχει κάνει κάποιες σόλο εμφανίσεις σε ελληνόφωνο κ ισπανόφωνο ρεπερτόριο με τον μαέστρο Γιώργο Παγιάτη στο πιάνο, αλλά και μεταφράσεις από τα ελληνικά στα ισπανικά σε κομμάτια όπως το «Πάρε με» του Βασίλη Παπακωσταντίνου και το «Παπάκι» του Νικόλα Άσιμου όπου ερμήνευσε η ίδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Παύλος Συνοδινός συνθέτης – τραγουδοποιός, κιθαρίστας και ερμηνευτής έκανε το επίσημο ντεμπούτο του το 2010 με το προσωπικό του album «Μικρές Ελπίδες» (LYRA) με ερμηνευτικές συμμετοχές της Νατάσσας Μποφίλιου και του Γιάννη Χαρούλη.

Το 2012 κυκλοφορεί το δεύτερο album «Greeklish Babylon» (Αntart Productions) με το «Μικρό Λαό» να ξεχωρίζει αλλά και το «Άιντε και ξέχασα» σε στίχους και ερμηνεία του Γιάννη Χαρούλη.

Από το 2008 μέχρι και σήμερα εκτός από τα προσωπικά του σχήματα θα τον συναντήσουμε σαν κιθαρίστα στον Απόστολο Ρίζο, τη Νατάσσα Μποφίλιου αλλά κυρίως στον Γιάννη Χαρούλη όπου συμμετείχε και σε δυο δισκογραφίες του «Μαγγανείες» (ΜΙΝΟS 2012) και «Χίλια καλώς εσμίξαμε» – Live στον Λυκαβηττό (MINOS 2015)

Φωτογραφίες: Δημήτρης Μανιώρος

Δείτε το βίντεο:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης