Η γεννημένη στο Λονδίνο από γονείς Αλβανούς του Κοσόβου, Dua Lipa, η οποία έγινε γνωστή από διασκευές επιτυχιών γνωστών καλλιτεχνών που ανέβαζε στο YouTube, αναδείχθηκε Καλύτερη Βρετανίδα Σόλο Καλλιτέχνις και κέρδισε επίσης το βραβείο Καλύτερου Βρετανού Καλλιτέχνη με Εντυπωσιακή Εξέλιξη.

Ο Stormzy κέρδισε το βραβείο Καλύτερου Βρετανού Άνδρα Καλλιτέχνη και το βραβείο Καλύτερου Βρετανικού Άλμπουμ για το «Gang Signs & Prayer».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Stormzy πέρασε το δικό του πολιτικό μήνυμα ασκώντας κριτική στις πρακτικές της Τερέζα Μέι, όταν κατά τη βράβευσή του αναφέρθηκε στην τραγωδία του πύργου Γκρένφελ στο δυτικό Λονδίνο.

Οι Gorillaz έφυγαν από τη χθεσινή απονομή με το βραβείο Καλύτερου Βρετανικού Συγκροτήματος και οι Foo Fighters απέσπασαν το βραβείο Καλύτερου Διεθνούς Συγκροτήματος για τέταρτη φορά κερδίζοντας τους Arcade Fire και τους Haim.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ζήτω το rock ‘n’ roll!» αναφώνησε ο αρχηγός των Foo Fighters Ντέιβ Γκρολ όταν ανέβηκε στη σκηνή.
Ο Αμερικανός ράπερ, Κέντρικ Λαμάρ πήρε το τρόπαιο του Καλύτερου Διεθνούς Άνδρα Σόλο Καλλιτέχνη και η Λορντ της Καλύτερης Διεθνούς Σόλο Καλλιτέχνιδας με συνυποψήφιες τις Αλίσια Κιζ και Τέιλορ Σουίφτ.

Ο Εντ Σίραν ήταν μεταξύ των ερμηνευτών της ετήσιας τελετής τραγουδώντας το «Supermarket Flowers».

Ο Σίραν ήταν υποψήφιος σε τέσσερις κατηγορίες, αλλά έφυγε με άδεια χέρια παραλαμβάνοντας μόνο το Ειδικό Βραβείο Παγκόσμιας Επιτυχίας.

Ο Βρετανός κωμικός και ηθοποιός Τζακ Γουάιτχολ ήταν ο παρουσιαστής στην 38η τελετή απονομής των βρετανικών μουσικών βραβείων που μεταδόθηκε ζωντανά από το ITV το μεγαλύτερο τηλεοπτικό δίκτυο της Βρετανίας.

Ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ με ολόμαυρη εμφάνιση με εξαίρεση τα κόκκινα sneakers άνοιξε το σόου με το «Midnight Summer Jam» και στη συνέχεια τον συνόδευσαν ο Αμερικανός τραγουδιστής της κάντρι Κρις Στέιπλετον και χορωδία στο «Say Something».

Η Dua Lipa, η οποία έγραψε ιστορία ως η πρώτη καλλιτέχνις υποψήφια σε πέντε κατηγορίες την ίδια χρονιά, μίλησε για την ενδυνάμωση των γυναικών. «Θέλω επίσης να ευχαριστήσω ξεχωριστά κάθε γυναίκα που βρέθηκε εδώ στη σκηνή, πριν από μένα, που έχει δώσει σε κορίτσια σαν εμένα, όχι μόνο κορίτσια στη μουσική βιομηχανία, αλλά κορίτσια στην κοινωνία, έναν χώρο από τον οποίο εμπνέονται κι αυτό μας επέτρεψε να κάνουμε μεγάλα όνειρα» ανέφερε και ευχήθηκε περισσότερες γυναίκες να ανεβαίνουν στη σκηνή, περισσότερες γυναίκες να κερδίζουν βραβεία και περισσότερες γυναίκες να παίρνουν τον έλεγχο στον κόσμο.

Αναλυτικά οι νικητές:

Βρετανός Άνδρας Καλλιτέχνης – Stormzy

Βρετανίδα Γυναίκα Καλλιτέχνης – Dua Lipa

Βρετανικό Συγκρότημα – Gorillaz

Βρετανός Καλλιτέχνης Με Εντυπωσιακή Εξέλιξη -Dua Lipa

Διεθνής Άνδρας Καλλιτέχνης – Κέντρικ Λαμάρ

Διεθνής Γυναίκα Καλλιτέχνης – Λορντ

Διεθνές Συγκρότημα – Foo Fighters

Βρετανικό Άλμπουμ της Χρονιάς – Stormzy – «Gang Signs & Prayer»

Βρετανικό Single – Rag’n’Bone Man – «Human»

Βίντεο της Χρονιάς από Βρετανό Καλλιτέχνη – Harry Styles – «Sign Of The Times»

Βραβείο Κοινού: Jorja Smith

Βρετανός παραγωγός: Στιβ Μακ

Βραβείο παγκόσμιας επιτυχίας: Εντ Σίραν

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης