Το πολύ επιτυχημένο πρόγραμμα της διεθνούς μετζοσοπράνο Αλεξάνδρας Γκράβας «Greek Inspirations», που έχει ήδη ταξιδέψει σε διάφορες χώρες του κόσμου, έδωσε την έμπνευση και αποτέλεσε την αφορμή για να πραγματοποιηθεί, για πρώτη φορά, εβδομάδα αφιερωμένη στην ελληνική μουσική στην Κίνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα το εθνικό θέατρο της πόλης Σιαμέν (Xiamen) της περιφέρειας Gulangyu, γνωστή και με το όνομα «The piano island» προσκάλεσε την Αλεξάνδρα Γκράβας, που τα τελευταία χρόνια, έχει βάλει στόχο τη διάδοση της ελληνικής μουσικής στο εξωτερικό, να παρουσιάσει μαζί με τους εξαίρετους συνεργάτες της, το σημαντικό αυτό μουσικό γεγονός. Η μεγάλη Ελληνίδα ερμηνεύτρια θα έχει έτσι την ευκαιρία να παρουσιάσει το Greek Inspirations, που ταξίδεψε το 2015 με μεγάλη επιτυχία στην Χιλή, Βραζιλία, Μεξικό, Γερμανία και Βρυξέλλες και στο κοινό της Κίνας.

Μεταξύ άλλων θα ακουστούν έργα των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Γιάννη Κωσταντινίδη, Κώστα Γιαννίδη. Η Αλεξάνδρα Γκράβας συμπεριέλαβε στο πρόγραμμα της εβδομάδας και έργα των Κλάρα Σούμαν, Κλοντ Ντεμπισί, Χένρι Περσέλ, Κάρλος Γκουστάβο, Λούντβιχ Β. Μπετόβεν, Γιόχαν Μπραμς, Αντόνιν Ντβόρζακ και Άστορ Πιατσόλα. Ωστόσο το βάρος θα δοθεί στην ελληνική μουσική με το πρόγραμμα να διαφοροποιείται στις τέσσερις βραδιές που θα πραγματοποιηθούν συνολικά. Η διεθνής μετζοσοπράνο θέλησε να έχει στο πλευρό της κορυφαίους σολίστ όπως τον πιανίστα Πέτρο Μπούρα, τον βαρύτονο Νικόλαο Ζιάζιαρη, καθώς και την Δήμητρα Τριαναταφύλλου στο βιολί, τη Μαρίνα Κολοβού στο βιολοντσέλο και τη Βιβή Γκέκα στο μαντολίνο, οι οποίοι θα συμμετέχουν στην ελληνική εβδομάδα τόσο ως σολίστ όσο και ως σύνολο, ώστε να εκπροσωπηθεί επάξια η ελληνική δημιουργία.

Παραστάσεις:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

3 – 6 Ιουλίου 2016

Λίγα λόγια για την Αλεξάνδρα Γκράβας:

Γεννημένη και μεγαλωμένη στη Γερμανία, η μεσόφωνος Αλεξάνδρα Γκράβας έχει εμφανισθεί σε Γερμανία, Mεγάλη Βρετανία, Βέλγιο, Αυστρία, Ισπανία, Σουηδία, Ολλανδία, Ελλάδα, Κύπρο, Τουρκία, Μαλαισία, Η.Π.Α., Καναδά, Ουγγαρία, Ιαπωνία, Ισραήλ, Βραζιλία, Χιλή και Μεξικό σε μεγάλα θέατρα και κορυφαίες παραστάσεις.

Η διακριτική χροιά της φωνής της έχει εντυπωσιάσει βαθειά το κοινό, μουσικολόγους και μουσικοκριτικούς, οι οποίοι έχουν εκφραστεί με ενθουσιασμό για τις διεθνούς και Ελληνικού ρεπερτορίου ερμηνείες της.

Με την Ελλάδα πάντα στήν καρδιά της, στίς συναυλίες της ανα τον κόσμο, αφιερώνει πάντα ένα κομμάτι των προγραμμάτων της στην Ελληνική μουσική δημιουργία.

Εμφανίσθηκε επίσης πλάι στον μεγάλο συνθέτη Μίκη Θεωδοράκη, σε συμφωνικές συναυλίες του, στήν Γερμανία καί την Αγγλία. Αποκορύφωμα τις συνεργασίας τους είναι η ηχογράφιση του συμφωνικού τραγουδιού Raven σε ποίηση Γιώργoυ Σεφέρη που κυκλοφορεί και σε CD.

Τον Απρίλη του 2012 θριάμβευσε με το Tournee της στην ΗΠΑ και την Ευρώπη με τίτλο «C.P. Cavafy» in Music. Το 2013/2014 ταξίδεψε την Λατινική Αμερική και την Ευρώπη με το πρόγραμμα της «Greece in Poetry and Music».Εντυπωσίασε το κοινό της όπως τον πρωθυπουργό του Βελγίου στο Royal Theatre de Namur και τον Placido Domingo στο Palais des Bozar – Brussels. Το καινούριο της πρόγραμμα (2015/2016) «Greek Inspirations» – Ελληνικές εμπνεύσεις θα την ταξιδέψει και πάλι στην Λατινική Αμερική, Βέλγιο, Γερμανία, Ελλάδα, Αγγλία, China και Usa.

Το τελευταίο της CD «On the wings of love – Songbook 1» κυκλοφορεί και στην Ελλάδα.

www.alexandragravas.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης