Και εφέτος, η ΙΝΤERAMERICAN συμπορεύεται ως χορηγός με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης». Η εταιρεία υποστηρίζει μέσα από συναυλίες σταθερά την ιδέα της επαφής των νεωτέρων γενεών με το έργο του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη, το οποίο αντανακλά ιστορικά, κοινωνικά και πολιτισμικά την Ελλάδα από το δεύτερο μισό του προηγούμενου αιώνα και εντεύθεν. Με αφορμή τη συμπλήρωση 95 χρόνων από την καταστροφή της Σμύρνης και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης «Μικρασία Χαίρε», την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου η Ορχήστρα θα δώσει μεγάλη λαϊκή συναυλία, που οργανώνει η ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης στον προαύλιο χώρο του μνημειώδους μεγάρου όπου στεγάζεται, στην πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης.

Με τη συναυλία, θα τιμηθεί ο μικρασιατικής καταγωγής Μίκης Θεοδωράκης, που στις 29 Ιουλίου συμπλήρωσε τα 92 χρόνια του – γεννήθηκε το 1925 στη Χίο. Με τη μητέρα του να έχει γεννηθεί στον Τσεσμέ – την πάλαι ποτέ Κρήνη – και τους γονείς της συζύγου του στη Σμύρνη, η περιοχή της Νέας Σμύρνης στην Αθήνα αποτέλεσε τον φυσικό προορισμό της οικογένειας και το σπίτι του Μίκη στη Νέα Σμύρνη έγινε ορμητήριο και καταφύγιο συνάμα για τον ίδιο και την οικογένειά του, κατά τα δύσκολα χρόνια ενδιάμεσα στην εξορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» συμπράττουν ο Γεράσιμος Ανδρεάτος και η Σοφία Παπάζογλου, που θα ερμηνεύσουν τα λαϊκά και άλλα αγαπημένα τραγούδια, αναδεικνύοντας τη σχέση ζωής του οικουμενικού Μίκη με τη Μικρά Ασία, τη Σμύρνη και τη Νέα Σμύρνη. Η συνεργασία της INTERAMERICAN με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» συμπληρώνει εφέτος δεκαετία, αφού ξεκίνησε το 2007 με συναυλία για τα πυρόπληκτα χωριά της Ηλείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης