Συνέντευξη στη Σπυριδωνία Κρανιώτη
Κάμερα-Φωτογραφίες:  Νίκος Χριστοφάκης

Αγαπημένοι Έλληνες τραγουδιστές, τίμησαν τον αείμνηστο κορυφαίο στιχουργό Κώστα Βίρβο, μέσα από το συναυλιακό αφιέρωμα, με τίτλο «Της Γερακίνας γιος», που παρουσιάστηκε στις 25 Μαΐου στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Γιώργος Νταλάρας, Σοφία Παπάζογλου, Ερωφίλη, Μπάμπης Στόκας, Φωτεινή Βελεσιώτου, Κώστας Τριανταφυλλίδης, Νάντια Καραγιάννη, Θάνος Ολύμπιος, Στέλιος Διονυσίου, Δημήτρης Κοντογιάννης, Γιώργος Ζαμπέτας Jr, Ραλλία Χρηστίδου, Γιώργος Σαρρής, Κωνσταντίνα, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Φωτεινή Δάρρα, Λιζέτα Νικολάου, Ελένη Δήμου, Μανώλης Μητσιάς, Πέτρος Γαϊτάνος, Σοφία Βόσσου, Γρηγόρης Μπιθικώτσης, Θέμης Αδαμαντίδης, Ελένη Βιτάλη και Χάρις Αλεξίου (με τη σειρά, περίπου, που εμφανίστηκαν) ήταν οι τραγουδιστές που παραβρέθηκαν το βράδυ της Τετάρτης 25 Μαΐου 2016 στο Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά, για να τιμήσουν τη μνήμη και το έργο του σπουδαίου δημιουργού, του «πατριάρχη» του στίχου, Κώστα Βίρβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μαζί τους, οι συνθέτες Μίμης Πλέσσας και Δημήτρης Παπαδημητρίου, καθώς και πάρα πολλοί δεξιοτέχνες μουσικοί, της ορχήστρας του Γιώργου Παγιάτη, αλλά όχι μόνο, καθώς σε συγκεκριμένα μέρη του  προγράμματος εμφανίστηκαν κι έπαιξαν ο Μανώλης Καραντίνης, ο Θανάσης Βασιλόπουλος, ο Δημήτρης Χιονάς, ο Δημήτρης Λάππας, ο Ευριπίδης Νικολίδης, o Χρήστος Βότσης ο Ηλίας Πουρτσίδης, ο Παναγιώτης Κατρανίτσας και ο Αλ. Σκάρπος.

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου σε αποκλειστικές δηλώσεις του στην κάμερα του zougla.gr και ανέφερε πως ο Κώστας Βίρβος ήταν μια μεγάλη προσωπικότητα και μπόρεσε να γεμίσει με τον στίχο του την κάθε μας στιγμή.

«Το σπουδαίο ταλέντο του Βίρβου ήταν να ακουμπάει το μεγάλο μέσα από το μικρό. Αυτό είναι ένα μεγάλο παιχνίδι στην τέχνη και για μένα είναι ανεκτίμητο», τόνισε ο δημοφιλής καλλιτέχνης.

Ακόμη ο καταξιωμένος συνθέτης αποκάλυψε τα μελλοντικά του σχέδια.

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης:

Ο Πέτρος Γαϊτάνος μοιράστηκε με το zougla.gr τη χαρά του για τη συμμετοχή του στο αφιέρωμα για τον Κώστα Βίρβο. Ο ταλαντούχος καλλιτέχνης ανέφερε: «Όταν οι συναυλίες έχουν σημείο αναφοράς την τιμή ενός ανθρώπου που έχει καταθέσει με τον τρόπο του όμορφα τραγούδια και δημιουργίες και δεν ζει πια, αισθάνομαι την καρδιά μου να κατευθύνεται στο να συμμετέχω και να συνδράμω και εγώ».

Ακόμη αποκάλυψε τα μελλοντικά του σχέδια.

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης:

Ο Γιάννης Τζουανόπουλος μίλησε στο zougla.gr για τον Κώστα Βίρβο ως άνθρωπο και ως καλλιτέχνη και επεσήμανε πως είναι η δεύτερη φορά που επιμελείται και παρουσιάζει εκδήλωση για τον σπουδαίο Έλληνα στιχουργό.

Επίσης αποκάλυψε τα μελλοντικά του σχέδια.

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης:

Ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού, Ευριπίδης Νικολίδης, ο οποίος έκλεψε την παράσταση με τη διασκευή τριών τραγουδιών του αείμνηστου Βίρβου, μιλώντας στο zougla.gr ανέφερε:

«Σκέφτηκα να κάνω κάτι διαφορετικό να διασκευάσω τα τρία σπουδαία τραγούδια του Κώστα Βίρβου να ακουστούν κάπως διαφορετικά…Είναι τιμή για μας που προωθούμε το μπουζούκι μ’αυτόν τον τρόπο» επεσήμανε ο καταξιωμένος καλλιτέχνης.

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης:

H Φωτεινή Βελεσιώτου μίλησε στο zougla.gr και τόνισε πως είναι καθήκον και μεγάλη τιμή να συμμετέχει στην συναυλία του Κώστα Βίρβου.

Η καταξιωμένη καλλιτέχνις ανέφερε: «Mας έχει κάνει πλούσιους ο κώστας Βίρβος με όλα αυτά που έχει γράψει»

Δείτε το βίντεo της συνέντευξης:

Η Γιώτα Γιάννα μοιράστηκε με το zougla.gr τη χαρά της για τη συμμετοχή της στο αφιέρωμα για τον Κώστα Βίρβο και αναφέρθηκε στα «Χειροκροτήματα» ένα σπουδαίο τραγούδι που είναι αφιερωμένο σε όλους τους καλλιτέχνες.

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης:

H Φωτεινή Δάρρα μίλησε στο Zougla.gr και τόνισε πόσο σημαντικό είναι να γίνεται μια τέτοια συναυλία στο ιστορικό θέατρο του Πειραιά. Η ταλαντούχα καλλιτέχνις αναφέρθηκε στο Πειραιώτικο κοινό που είναι ευαισθητοποιημένο στο λαϊκό τραγούδι και στα τραγούδια του Κώστα Βίρβου.

Ακόμη αποκάλυψε τα μελλοντικά της σχέδια.

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης:

Ο Κώστας Τριανταφυλλίδης μίλησε στο zougla.gr για τον Κώστα Βίρβο και τη συμμετοχή του στη συναυλία.

Ο ταλαντούχος καλλιτέχνης ανέφερε: «Μας εχει προικίσει με τα τραγούδια του και εμείς καμαρώνουμε…  Ο Κώστας Βίρβος με έμαθε να είμαι αγωνιστής»

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης:

Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης μίλησε στο zougla.gr για τον νονό του Κώστα Βίρβο καθώς και για την εμπειρία του από αυτόν.

Ο ταλαντούχος τραγουδιστής ανέφερε:« Η συγκίνηση και η τιμή για μένα είναι διπλή. Θα τραγουδήσω τραγούδια που έγραψε ο νονός μου και τα τραγούδησε ο πατέρας μου»

Ο Γργηγόρης Μπιθικώτσης αποκάλυψε τα μελλοντικά του σχέδια.

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης:

H Σοφία Παπάζογλου αναφορικά με τη συμμετοχή της στη συναυλία για τον Κώστα βίρβο  δήλωσε στο zougla.gr:

«Είμαι ιδιαιτέρως ευτυχής που συμμετέχω στην αποψινή συναυλία για τον κορυφαίο μας στιχουργό Κώστα Βίρβο και πιστεύω πως θα είναι μια βραδιά όπως του αξίζει αυτού του σπουδαίου έλληνα που με τους στίχους του  μεγάλωσαν γενιές Ελλήνων και τον τραγουδάμε μέχρι σήμερα σαν παράδοση αλλά και σαν κατι που δεν το διαπερνά ο χρόνος. Χαίρομαι που δίνουν το παρόν τόσοι σπουδαίοι συνάδελφοι που εκτιμώ και αγαπώ και θα τιμήσουμε όλοι μαζί εδώ στο Βεάκειο τον ένα και μοναδικό Βίρβο.

Ακόμη η ταλαντούχα καλλιτέχνις ανέφερε: «Νοιώθω τυχερή που τον γνώρισα προσωπικα, που μίλησα μαζί του και που μου είπε «τόσο» καλά λόγια που με συγκίνησαν. Αυτό μου είναι τιμητικό γιατί ξέρω πως ο Κώστας Βίρβος ήταν άνθρωπος ευφυής, σοβαρός και επιλεκτικός. Τα τραγούδια του είναι διαμάντια που κοσμούν το ελληνικό τραγούδι και είναι στις καρδιές μας και απόψε θα τα τραγουδήσουμε με τον κόσμο. Ελπίζω να μας καμαρώνει από ψηλά που βρίσκεται!

Με σύμβουλο διοργάνωσης τη Μαρία Βίρβου, την καλλιτεχνική διεύθυνση και την παρουσίαση έχει αναλάβει ο Γιάννης Τζουανόπουλος, την απαγγελία η Εύα Κοταμανίδου, τη μουσική επιμέλεια ο Γιώργος Παγιάτης, ενώ τη συναυλία προλογίζει ο ερευνητής του λαϊκού τραγουδιού, Κώστας Μπαλαχούτης. Το αφιέρωμα πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Τμήματος Πληροφορικής Πανεπιστημίου Πειραιώς, και μέρος των εσόδων θα διατεθεί σε φιλανθρωπικό σκοπό.

Δείτε απόσπασμα από τη συναυλία:

Πληροφορίες:

Βεάκειο Θέατρο Πειραιά: Λόφος Προφήτη Ηλία – Καστέλα Πειραιά, τηλ.: 210 4226330.

Τιμές εισιτηρίων: προπώληση 12 ευρώ, ταμείο: 14 ευρώ, φοιτητικό: 12 ευρώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης