Η Idra Kayne, η soul funk queen της χώρας και της καρδιάς μας, μαζί με το 4μελες σχήμα της, θα παρουσιάσει στο Φουάρ stage, τραγούδια από το νέο της άλμπουμ Mic Drop, αλλά και όλα εκείνα που τη συγκινούν και την επηρεάζουν μουσικά. Ένα χορευτικό live με πολλές αναφορές στα 90’s, αλλά και επιλογές από καλλιτέχνες που η ίδια έχει αγαπήσει και διασκευάσει με την καταπληκτική φωνή της.

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πόρτα ανοίγει στις 22.00

Είσοδος 5 ευρώ

Φουάρ stage

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Mητροπόλεως 72 & Χριστοπούλου 6, 1ος όροφος, Μοναστηράκι (Καπνικαρέα) T: +30 210 3211381

Mετά το Don’t Walk Away του 2012, τον Νοέμβριο του 2017, η Idra Kayne επέστρεψε με το νέο της άλμπουμ MIC DROP.

O όρος Mic Drop περιγράφει την έμπρακτη δήλωση θριάμβου, ρίχνοντας κάτω το μικρόφωνο, σε μια συνθήκη όπου δεν χρειάζονται πια τα λόγια. Η κίνηση ως υπέρβαση του λόγου, όπως ακριβώς και η μουσική. Και αυτό ακριβώς, η μουσική ως απόλυτη μορφή έκφρασης και επικοινωνίας ανάμεσα στον καλλιτέχνη και τον ακροατή, είναι το ζητούμενο. Το υλικό του άλμπουμ είναι επηρεασμένο από το μεγάλο εύρος ακουσμάτων της Idra Kayne, και αναδεικνύει το εντυπωσιακό βάθος και το γρέζι της φωνής της.

Η μουσική του άλμπουμ είναι αποκλειστικά του Δημήτρη Νάσιου a.k.a Quasamodo, οι στίχοι του Quasamodo και της Idra, ενώ χρέη παραγωγού εκτελεί ο Quasamodo. Στo δίσκο περιλαμβάνεται το πρώτο single «The Night Demons», που κυκλοφόρησε τον περασμένο Μάιο, και δύο ντουέτα, το «We Came From Dust» με τον Πάνο Μουζουράκη και το «From Sugar To Shit» με τον Coppa.

Η ηχογράφηση του Mic Drop ολοκληρώθηκε εφέτος με το υλικό του να είναι επηρεασμένο από το μεγάλο εύρος ακουσμάτων της Idra Kayne, αναδεικνύοντας το εντυπωσιακό βάθος και το γρέζι της φωνής της και υπηρετώντας τη soul ντίβα που έχει μέσα της.

Η Idra Kayne γεννήθηκε στην Αθήνα από πατέρα Ουγκαντέζο και μητέρα Ελληνίδα και άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική από τα 2000, με εμφανίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Το 2007 εμφανίστηκε ως support act των De La Soul στο φεστιβάλ «Meet The Streets» στο Rotterdam και από το 2008 έως και σήμερα συνεργάζεται με πολλούς καλλιτέχνες δισκογραφικά αλλά και σε live εμφανίσεις.

Tον Ιανουάριο 2012 κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ «Don’tWalkAway» με το ομότιτλο πρώτο single της να επιλέγεται σαν τραγούδι τριμήνου από το JumpingFish, ενώ την ίδια χρονιά συμμετείχε ως openingact στη συναυλία των TheHeavy.

Εκτός από τις εμφανίσεις της σε μεγάλες μουσικές σκηνές και συναυλιακούς χώρους της Αθήνας και της επαρχίας (Gazarte, Σταυρός του Νότου, Principalκλπ) η Idra Kayne ασχολείται ενεργά και με το θέατρο από το 2011, έχοντας πάρει μέρος στην οπερέττα «Η Κόρη της Καταιγίδος»(2011), στα μιούζικαλ RENT (2012), FAME (2013) ΑΝΝΙΕ (2013), PRISCILLA (2014) και SWEETCHARITY (2016) και στην παιδική παράσταση «Το Βιβλίο των Θρύλων».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης