Ο «Κύκλος Μπετόβεν» της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης συνεχίζεται με την περίφημη «Ηρωική Συμφωνία», ένα κολοσσιαίο συμφωνικό έργο που μεταδίδει μηνύματα αδερφοσύνης και συμφιλίωσης υμνώντας στο έπακρο την ανθρώπινη ζωή. Αρχικά ήταν προορισμένο για τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη, όμως η στέψη του ως αυτοκράτορα πρόδωσε τα βαθιά δημοκρατικά πιστεύω του Μπετόβεν, που έσκισε τη χειρόγραφη αφιέρωσή του από την παρτιτούρα μόλις έμαθε τα νέα.

Το πρόγραμμα ξεκινά με τα Έξι κομμάτια για μεγάλη ορχήστρα, έργο 6β’ του Βέμπερν, στα οποία ο πρωτοπόρος συνθέτης διοχετεύει τα έντονα συναισθήματα που του προκάλεσε ο χαμός της μητέρας του και ολοκληρώνεται με το αριστουργηματικό ‘Κοντσέρτο για τσέλο σε λα ελάσσονα, έργο 129’ του Σούμαν, που θα ερμηνεύσει η νεαρή δεξιοτέχνης Χριστίνα Μπαζίλη με το φτιαγμένο από τον Antonio Gibertini, το 1844, τσέλο της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Κ.Ο.Θ. διευθύνει ο διακεκριμένος αρχιμουσικός Βλαδίμηρος Συμεωνίδης.

«To καλοκαίρι του 2016, το BBC Music Magazine ζήτησε από 151 σπουδαίους μαέστρους από όλο τον κόσμο να επιλέξουν τις 20 κορυφαίες συμφωνίες όλων των εποχών. Την πρώτη θέση στις προτιμήσεις τους κατέλαβε η ‘Ηρωική Συμφωνία’ του Μπετόβεν»

Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2018, ώρα 20:30

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ.

Διεύθυνση ορχήστρας: Βλαδίμηρος Συμεωνίδης

Βιολοντσέλο: Χριστίνα Μπαζίλη

Πρόγραμμα:

Άντον Βέμπερν (1883-1945): Έξι κομμάτια για μεγάλη ορχήστρα, έργο 6β (Α’ εκτέλεση από την Κ.Ο.Θ.)
Ρόμπερτ Σούμαν (1810-1856): Κοντσέρτο για τσέλο σε λα ελάσσονα, έργο 129
Λούντβιχ βαν Μπετόβεν (1770-1827): Συμφωνία αρ.3 σε μι ύφεση μείζονα, έργο 55 (‘Ηρωική’)

Τιμές εισιτηρίων:

Πλατεία 15 €
Εξώστης 10 €
Μειωμένο 5 €

Ισχύει έκπτωση 20% στους κατόχους της IANOS CLUB CARD

Δικαιούχοι μειωμένου εισιτηρίου:

Άνεργοι, πολύτεκνοι, μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές ωδείων, Α.Μ.Ε.Α., κάτοχοι Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού, μέλη Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, διοικητικοί υπάλληλοι και εκπαιδευτικό προσωπικό Α.Π.Θ., μέλη Χ.Α.Ν.Θ.

Προπώληση εισιτηρίων από το εκδοτήριο της Κ.Ο.Θ. Λεωφόρος Νίκης 73,
τηλ. 2310 236990 (Δευτέρα-Πέμπτη) 09:00-17:00, Παρασκευή 09:00-14:00)
και από το www.tsso.gr

Η είσοδος για όλους τους φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τους φοιτητές του Τ.Μ.Ε.Τ. του Πανεπιστημίου Μακεδονίας είναι δωρεάν.

Διατίθενται 30 δωρεάν εισιτήρια σε ανέργους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης