Η Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος υποδέχεται για μια ακόμη χρονιά τον Κύκλο Μουσικής Δωματίου, που φέτος αποτελείται από τρεις θεματικές ενότητες, η πρώτη από τις οποίες τιτλοφορείται «Μπετόβεν κοινός παρονομαστής». Η ενότητα περιλαμβάνει μια σειρά συναυλιών με γνωστά κουαρτέτα εγχόρδων, έργα-ορόσημα, του μεγάλου γερμανού μουσουργού, τα οποία παρουσιάζονται από γνωστά σχήματα μουσικής δωματίου. Το πρόγραμμα συμπληρώνεται από μεταγενέστερα έργα σπουδαίων συνθετών του 20ού αιώνα, όπως των Σοστακόβιτς, Μπάρτοκ, Παπαδάτου και Ντονατόνι.

Η αυλαία των φετινών εκδηλώσεων ανοίγει την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου (ώρα 20.30) με το Κουαρτέτο Εγχόρδων της Φιλαρμονικής του Μονάχου (Ιάσων Κεραμίδης-βιολί, Κλεμάν Κουρτέν-βιολί, Κονσταντίν Ζέλχαϊμ-βιόλα, Μάνουελ φον ντερ Νάμερ-βιολοντσέλο) που θα ερμηνεύσει τα Κουαρτέτα αρ. 12 του Μπετόβεν και αρ. 8 του Σοστακόβιτς καθώς και το έργο Crystallogenesis του σύγχρονου βρετανού συνθέτη Γκράχαμ Ουότερχαους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο φετινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων του κύκλου Μπετόβεν κοινός παρονομαστής συμμετέχουν επίσης τα Κουαρτέτα Εγχόρδων Αnima (26/11), Lyskamm (8/2/2016) και Τετρακτύς (29/3/2017), καθώς και το Psophos Quartet με τον πιανίστα Γιάννη Βακαρέλη (25/5/2017).

Tιμές εισιτηρίων:

10 ευρώ (Ζώνη Β) 15 ευρώ (Ζώνη Α)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικές τιμές:
4 ευρώ (φοιτητές, νέοι, άνεργοι) 6 ευρώ (πολύτεκνοι, 65+).

Πληροφορίες για το κοινό:
 
210 72.82.333
www.megaron.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης