Από τα ερωτικά ποιήματα του Ρεμπώ στα πάλια ρεμπέτικα. Ένα «Προσωπικό» ταξίδι στα μουσικά μυστικά δύο νέων ταλαντούχων δημιουργών. Μιχάλης και Παντελής Καλογεράκης live στο Café του Νομισματικού Μουσείου την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017 στις 9 μ.μ.

Ο Μιχάλης και ο Παντελής Καλογεράκης είναι δύο νέοι μουσικοί από την Κρήτη που μελοποιούν από τα 16 τους χρόνια ποιητικό λόγο. Εμφανίστηκαν και διακρίθηκαν στην 4η Ακρόαση της Μικρής Άρκτου, ως τραγουδοποιοί και το πρώτο τους τραγούδι «Αυτοί παιδί μου δεν», σε ποίηση Μιχάλη Γκανά, αγαπήθηκε αμέσως από το κοινό και τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε μια εποχή άνυδρη και εξαιρετικά δύσκολη, ο Μιχάλης και ο Παντελής Καλογεράκης επιστρέφουν στη μελοποιημένη ποίηση, με έναν τρόπο όμως ζωντανό, απλό και χαρούμενο, αναζητώντας στην παράδοση μιας ισχυρής πολιτιστικής μας αναφοράς ένα σύγχρονο και επίκαιρο τρόπο έκφρασης. Και το επιτυγχάνουν περίφημα.

Μελοποιούν ποιήματα των: Μιχάλη Γκανά, Γκρέγκορυ Κόρσο, Παντελή Καλογεράκη, Μηνά Δημάκη, Γιάννη Ευθυμιάδη, Πάμπλο Νερούδα, Ντίνου Σιώτη, Μπέρτολτ Μπρεχτ, Πάουλ Τσελάν, Φερνάντο Πεσσόα, Τζελαλαντίν Ρουμί.

Η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Προσωπικό» κυκλοφόρησε από την Μικρή Άρκτο και συμμετείχε σε αυτό η Μαρία Φαραντούρη, την ενορχήστρωση επιμελήθηκε ο Γιώργος Ανδρέου, ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια και τη διεύθυνση παραγωγής υπογράφει ο Παρασκευάς Καρασούλος. Το βιβλίο – CD κοσμούν έργα του ζωγράφου Βασίλη Πέρρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Café Νομισματικού Μουσείου – Πανεπιστημίου 12, Αθήνα Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 3610067 |

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης