Ο πιανίστας Άρης Γραικούσης μετά τη μεγάλη επιτυχία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Σύλλογος οι φίλοι της μουσικής – μεγάλη βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» και σε επιλεγμένους προορισμούς ανά την Ελλάδα για την καλοκαιρινή περίοδο 2016, παρουσιάζει το ρεσιτάλ «Μουσικοί Συσχετισμοί» την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου στην Κέρκυρα στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Κέρκυρας.

Το ρεσιτάλ πραγματοποιείται με την υποστήριξη του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κέρκυρας και την ευγενική χορηγία του πλαστικού χειρουργού Θανάση Χριστόπουλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συμμετέχει η χορωδία Κοντοκαλίου Κέρκυρας, την οποία συνοδεύει η Κερκυραϊκή Μαντολινάτα.

Θα ενισχυθεί οικονομικά το Ίδρυμα Χρονίως Πασχόντων «Πλατυτέρα» της Ιεράς Μητροπόλεως Κέρκυρας.

Πρόκειται για ένα ρεσιτάλ αντιθέσεων και εναλλαγών, με διαχρονικά «κλασσικά» κομμάτια και τραγούδια την επιλογή των οποίων έχει κάνει ο Άρης Γραικούσης, ο οποίος αναφέρει σχετικά :

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

…Τον περισσότερο καιρό στο μυαλό μου στριφογυρνάνε νότες, κάποιες φορές είναι περισσότερες και από τα λόγια… Είναι νότες όλων των ειδών, κλασικές, παλιές, νεότερες, γαλλικές, ελληνικές, ισπανικές… συχνά κάνουν περίεργους συνδυασμούς… Έτσι γεννήθηκε η ιδέα αυτού του ρεσιτάλ…
Σκέφτηκα λοιπόν να ξεδιαλύνω αυτό τον ακατάστατο συνδυασμό και να βάλω, όλες αυτές τις νότες στη σειρά, να τις «συσχετίσω»… Δεν ήταν εύκολο και στην αρχή απογοητεύτηκα. Ένιωθα όμως ότι η μουσική είναι «μία» και με σωστό χειρισμό μπορεί να ταιριάξει…

Μερικοί από τους συνθέτες που θα ακουστούν στο πρόγραμμα, είναι οι E. Morricone, A. Piazzolla, S. Rachmaninoff, A. Khachaturian, F. Chopin, N. Rota, I. Albeniz, Y. Tiersen, Ε. Καραΐνδρου, C. Chaplin, A. Desplat κ.α. που όλοι μαζί συσχετίζονται μεταξύ τους και συνθέτουν ενότητες με θέματα από ταινίες, -Cinema paradiso, amarcord, modern times, Amelie, Frida, κ.α.- αργεντίνικα Tangos, μικρά αριστουργήματα της κλασσικής μουσικής -χορούς, Βαλς,- πρελούδια, καθώς και τραγούδια των δεκαετιών 1930 – 1960.

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου στις 21.15

Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Κέρκυρας
 
Είσοδος ελεύθερη

Διάρκεια: 90 λεπτά

http://www.arisgraikousis.com/

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης