Το τρομερό παιδί της κλασικής μουσικής, Nigel Kennedy, εδώ και 30 χρόνια, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στον χώρο του και εφέτος το καλοκαίρι, ο βιολονίστας με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου. Το ταλέντο και ο αυτοσχεδιασμός του Kennedy, θα ταξιδέψουν στην Αθήνα στις 17 Ιουλίου, στο Ηρώδειο.

Ο ανατρεπτικός καλλιτέχνης δεν σταματά να πειραματίζεται και έχει καταφέρει να ενώσει την κλασική με τη τζαζ, τη ροκ και τους παραδοσιακούς ήχους, έχοντας γράψει συνεργασίες με μύθους, όπως ο Paul McCartney ή ο Rob Plant, στις σημαντικότερες αίθουσες του πλανήτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη νέα του πρόταση, με την οποία περιοδεύει σε όλον τον κόσμο, ο Kennedy, θα ενώσει τον Bach με τον Gershwin, με τις πάντα έντονες παρεμβάσεις του, να αναδεικνύουν το πάθος και τη γοητεία των δύο καλλιτεχνών.

Ο ριζοσπαστικός χαρακτήρας των έργων του Kennedy, από κοινού με τον αυτοσχεδιασμό του και φυσικά το ταλέντο του, έχουν αποφέρει στον σημαντικό καλλιτέχνη, πολυάριθμες υποψηφιότητες για βραβεία Grammy, καθώς και τον τίτλο του καλλιτέχνη της χρονιάς στα Brit Awards το 2001 και πολλές άλλες διακρίσεις στα ίδια βραβεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αυτές τις αποσκευές, ο Kennedy αναμένεται να προσφέρει στο αθηναϊκό κοινό – όπως άλλωστε το συνηθίζει στις ζωντανές εμφανίσεις του – μια εκρηκτική καλοκαιρινή βραδιά κάτω από την Ακρόπολη την Τρίτη 17 Ιουλίου, γιορτάζοντας μια μεγάλη συνάντηση ανάμεσα στον Bach και τον Gershwin, ανάμεσα στην παράδοση και το μέλλον.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο βιρτουόζος του βιολιού είναι έτοιμος για την πρόκληση. Άλλωστε είναι ο ίδιος που στο παρελθόν είχε δηλώσει: «Μου αρέσει μερικές φορές, να παρομοιάζω τη μουσική με τον πρωταθλητισμό. Βλέπεις πως οι μεγάλοι αθλητές συνεχίζουν να πιέζουν τους εαυτούς του με στόχο τη συνεχή βελτίωση. Ακόμα και όταν κατακτούν την κορυφή, δεν ικανοποιούνται ποτέ, αλλά αποζητούν περισσότερα. Το ίδιο συμβαίνει λοιπόν και σε μένα. Υπάρχουν πολλά ακόμα που πρέπει να έρθουν. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος σκεπτόμενος το μέλλον».

Πληροφορίες:

Πού: Ηρώδειο

Πότε: Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Εισιτήρια : VIP: 90€ | A’ ΖΩΝΗ: 75€ | B’ ΖΩΝΗ: 65€ | Γ’ ΖΩΝΗ 55€ | Δ’ ΖΩΝΗ: 45€ | ΑΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑ: 28€ | ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΑ/ΑΝΕΡΓΩΝ: 22€

Προπώληση:

greekfestival.gr – 210 3272 000

viva.gr – 211 800 5141

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης