Με τη συναυλία – αφιέρωμα στην τιμώμενη χώρα του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.), την Κύπρο, συνεχίζεται το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του εφετινού 46ου Φεστιβάλ Ολύμπου.

Την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017, στις 9.30 μ.μ. στο Κάστρο του Πλαταμώνα, η Ορχήστρα Νέων Δίου σε μουσική διεύθυνση του Νίκου Πατρή και με σολίστες τους Δώρο Δημοσθένους, Μπάμπη Βελισάριο, Γιάννη Χαρίση και Φιλιώ Σέρβου, θα μας δώσουν την ευκαιρία να απολαύσουμε τη συναυλία με τίτλο: «…Ολύμπιες Ωδές στην Κύπρο της Αγάπης και του Ονείρου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συντελεστές θα αποδώσουν έντεχνα τραγούδια Κύπριων και Ελλαδιτών συνθετών καθώς και παραδοσιακά ακούσματα της Μεγαλονήσου με αναφορά το νησί της Αφροδίτης.

Ορχήστρα Νέων Δίου

Η Ορχήστρα Νέων Δίου, είναι ένα από τα τμήματα που ανήκουν σήμερα στο Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου. Ιδρύθηκε το 2007 από τον πρώην δήμο Δίου, με πρωτοβουλία του τότε δημάρχου Γρηγόρη Παπαχρήστου, σημερινού της προέδρου όπως και του ΟΡ.ΦΕ.Ο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έδρα του Κέντρου είναι το Δίον, η ιερή πόλη των αρχαίων Μακεδόνων, που είναι παράλληλα και η ιστορική έδρα σήμερα του Δήμου Δίου-Ολύμπου Πιερίας.

Η Ορχήστρα αποτελείται από 50 και πλέον νέα παιδιά, κυρίως μαθητές και φοιτητές, που κατάγονται από τα Δημοτικά Διαμερίσματα της περιοχής του αρχαίου Δίου, έχοντας ως κοινό χαρακτηριστικό την άψογη καλλιτεχνική τους δεξιοτεχνία, το μεράκι και το αστείρευτο ταλέντο τους. Το ρεπερτόριο της Ορχήστρας Νέων Δίου περιέχει ως επί το πλείστον επιτυχίες μεγάλων ελλήνων συνθετών, παλαιών και νέων που κινούνται στο χώρο του έντεχνου λαϊκού αλλά και παραδοσιακού ελληνικού τραγουδιού.

Η Ορχήστρα Νέων Δίου, παρά το μικρό χρόνο ζωής της, έχει συνεργαστεί σε επίπεδο συναυλιών και μουσικών αφιερωμάτων με επώνυμους καλλιτέχνες. Πολλές επιτυχείς συμμετοχές, όπως στο Φεστιβάλ Ολύμπου, στο Μέγαρο Μουσικής Θες/νίκης, στην κρατική τηλεόραση, στο μουσείο της Ακρόπολης και σε πολλές άλλες εκδηλώσεις στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, Στουτγάρδη Γερμανίας, Αρχαία Έφεσο Τουρκίας, αποσπώντας πολλές διακρίσεις και βραβεία.

Γενική είσοδος 10 ευρώ. Προπώληση 7 ευρώ.

Σημεία προπώλησης των εισιτηρίων του Φεστιβάλ Ολύμπου.

1. Κεντρικό Περίπτερο Ενημέρωσης και Προπώλησης εισιτηρίων Φεστιβάλ Ολύμπου. Αρεοπαγίτου και Σολωμού γωνία (πρώην Aspis Bank), Κατερίνη (Τηλ.2351076041)
2.Πρακτορείο Τύπου ΚΑΨΑΛΗ, Λιτόχωρο Πιερίας (2352083400)
3.Αναψυκτήριο Αρχαιολογικού Πάρκου Δίου (Τηλ.2351053484)
4.«Το Βιβλιοπωλείο» ΑΜΑΝΑΤΗΣ, Πλαταμώνας Πιερίας (2352042606)
5. Γραφείο πληροφοριών, Λεπτοκαρυά Πιερίας (2352031858)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης