Πυξ Λαξ «30 χρόνια» στο Θέατρο Βράχων

Οι Πυξ Λαξ επιστρέφουν για να γιορτάσουν 30 χρόνια από την ίδρυση τους. Στις 23 Σεπτεμβρίου, οι παλιοί φίλοι συναντιούνται εκ νέου στο Θέατρο Βράχων. Έρχονται από το παρελθόν, φέρνοντας άπειρη αγάπη για να την προσφέρουν στο μέλλον μας, στήνοντας μια μεγάλη συναυλία – γιορτή, αφιερωμένη στους χιλιάδες οπαδούς τους. Γιατί, «οι παλιές αγάπες» δεν χάνονται ποτέ και επιστρέφουν όταν τις χρειαζόμαστε, για να μας δώσουν ξανά ζεστασιά και φως.

Τα 30 χρόνια από την ίδρυση του γκρουπ είναι μια αφορμή για γιορτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός από τους Φίλιππο Πλιάτσικα και Μπάμπη Στόκα, η μπάντα απαρτίζεται από μουσικούς που βρέθηκαν από την αρχή δίπλα στο συγκρότημα: τον Παναγιώτη Σπυρόπουλο (ηλεκτρική κιθάρα), τον Γιώργο Γιαννόπουλο (τύμπανα και κρουστά) και τον Νίκο Γιαννάτο (μπάσο). Και τους νέους συνεργάτες του γκρουπ: Ελευθερία Ναθαναήλ (ακορντεόν και πιάνο), Νίκο Σάλτα (πλήκτρα), Γιώργο Λιβαδά (τύμπανα) και Χάρη Μιχαηλίδη (ηλεκτρική κιθάρα).

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Στη Σκιά των Βράχων» 2018.
Θέατρο Βράχων
Οδός Ταταούλων Τηλέφωνο: 2107609340, 2107609350

23 Σεπτεμβρίου 2018
21:00

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εισιτήρια
Προπώληση: 15€
Ταμείο: 17€



Διονύσης Σαββόπουλος – Μαρίνα Σάττι – Αλκμάν στο Ηρώδειο

Την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 ο Διονύσης Σαββόπουλος τραγουδά και παρουσιάζει στη σκηνή του Ηρωδείου δύο καινούριες μουσικές δυνάμεις: Την ομάδα «Μαρίνα Σάττι, Fonés και Chόres» και την ομάδα «Αλκμάν».

Η νέα αυτή μουσική παραγωγή του Σαββόπουλου, παρουσιάζεται από ένα σύνολο άνω των 40 μουσικών, χορωδών και τραγουδιστών, στο πλαίσιο της καμπάνιας για την πρόληψη του γυναικείου καρκίνου, από τις «Γυναίκες στην Ογκολογία».

Οι «Γυναίκες στην Ογκολογία» μάχονται τα τελευταία χρόνια να φέρουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας, την φροντίδα για την πρόληψη της υγείας των γυναικών, προβάλλοντας την σημασία της ανάπτυξης μιας κουλτούρας πρόληψης αλλά και της δυνατότητας πρόσβασης σε σύγχρονα μέσα προληπτικού ελέγχου για κάθε γυναίκα στη χώρα μας.

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο. Μια παράσταση – πρόταση που φέρνει στο προσκήνιο καινούργιους ήχους, «δεμένους» με τη μαγική μπαγκέτα του Σαββόπουλου.

Δικά του αγαπημένα τραγούδια διασκευασμένα από τη Μαρίνα Σάττι και τους Αλκμάν, αλλά και νέα τραγούδια από το ρεπερτόριο των νέων καλλιτεχνών που «ξεδιάλεξε» ο ίδιος, μπλέκοντας μουσικές σε ένα υποβλητικό υπερθέαμα, που θα μαγνητίσει και θα συναρπάσει όσους τυχερούς βρεθούν εκείνη τη βραδιά στο Ηρώδειο.

Η καμπάνια πρόληψης τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλόπουλου.

Ωδείο Ηρώδου Αττικού (Ηρώδειο)
Διονυσίου Αρεοπαγίτου

23 Σεπτεμβρίου 2018
21:00

«Το κάλεσμα της Λορίν» της Παλόμα Πεδρέρο στο Θέατρο 104

Eίναι Απόκριες. Ο άντρας (Πέδρο) μεταμφιέζεται σε Λορίν Μπακόλ, ενώ η γυναίκα (Ρόζα) σε Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ. Αυτό που ξεκίνησε σαν παιχνίδι, η αναζήτηση της ανανέωσης στη σχέση τους, μετατρέπεται σε αποκάλυψη: ο άνδρας προτείνει στη γυναίκα να παίξουν με ένα αντικείμενο που αγόρασε στο sex shop, αλλά η γυναίκα χαλάει το “παιχνίδι”. Τι θα συνέβαινε αν δεν υπήρχαν προκαθορισμένοι “ρόλοι”;

Το έργο μιλάει τόσο για τις δυνατότητες ελευθερίας που μπορεί να έχει το άτομο, όσο και για την καταπίεση και την κοινωνική απομόνωση την οποία υφίστανται όλα τα μέλη μιας κοινωνίας. Ερωτισμός και καταπίεση συνυπάρχουν. Παραδοσιακοί ρόλοι παρωδούνται. Πόσο στέρεη είναι η βάση στην οποία στηρίζεται η κοινωνία; Οι κοινωνικοί ρόλοι που απονέμονται και υιοθετούνται ακόμα και από την παιδική ηλικία, αρχίζουν να αμφισβητούνται.

Συντελεστές:

Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ
Σκηνοθεσία: Φένια Αποστόλου
Σκηνικά-Κοστούμια: Άση Δημητρολοπούλου
Σχεδιασμός Φωτισμών: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου
Μουσική Επιμέλεια-Ηχητικό Τοπίο: Μιχάλης Τσίχλης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κατερίνα Παρισσινού
Ειδικές Κατασκευές: Αλέξανδρος Λόγγος
Φωτογράφιση: Αθηνά Σαρηγιαννίδη
Μακιγιάζ Φωτογράφισης: Βασίλειος Πίκουλας
Trailer 1: Μιχαήλ Μαυρομούστακος

Trailer 2: Chris Tourlakis

Ερμηνευτές:

Ιωάννης Αθανασόπουλος (Πέδρο), Βιργινία Ταμπαροπούλου (Ρόζα)

Διάρκεια: 75 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Θέατρο 104

Κυριακή 21:15
Σάββατο 21:15
Εισιτήρια
Κανονικό: €12
Μειωμένο (φοιτητικό-άνω των 65 ετών-ΑΜΕΑ): €10
Ανέργων: €8

Ατέλειες ηθοποιών: €5

«Χοηφόρες» του Αισχύλου στο Θέατρο Πέτρας

Ομάδα VASISTAS

«Χοηφόροι» του Αισχύλου (Κύκλος Ορέστεια)

Σκηνοθεσία: Αργυρώ Χιώτη
Δραματουργία: Ομάδα VASISTAS
Σύμβουλος δραματουργίας: Νίκος Α. Παναγιωτόπουλος
Σκηνικός χώρος: Εύα Μανιδάκη
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Μουσική: Jan Van de Engel
Βοηθός σκηνοθέτη: Γκέλυ Καλαμπάκα

Παίζουν οι: Εύη Σαουλίδου, Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Αντώνης Αντωνόπουλος, Ματίνα Περγιουδάκη, Γιάννης Κλίνης, Ελένη Βεργέτη, Τζωρτζίνα Χρυσκιώτη κ.ά.

Υπόθεση του έργου:

Στο δεύτερο έργο της τριλογίας της Ορέστειας, κυριαρχεί η φιγούρα της Ηλέκτρας που πενθεί τον δολοφονημένο πατέρα της προσμένοντας εμμονικά ως μόνο φως σωτηρίας την επιστροφή του αδερφού της, Ορέστη, προκειμένου να σχεδιάσουν μαζί την εκδίκηση. Το ξεκίνημα του έργου είναι ζοφερό με την Ηλέκτρα να θρηνεί πάνω απ’ τον τάφο του πατέρα της και τις Χοηφόρες, τις γυναίκες του χορού που τη συντροφεύουν, να πολλαπλασιάζουν τον θρήνο της ενώ προσφέρουν τις χοές τους. Εκεί την αντικρύζει πρώτη φορά ο αδερφός της που έχει επιστρέψει μετά από χρόνια για να εκδικηθεί τον φόνο του πατέρα του μαζί με τον πιστό του σύντροφό του Πυλάδη, μεταμφιεσμένοι σε ξένους για μην τους αναγνωρίσουν. Βλέποντάς την να θρηνεί, συνειδητοποιεί ότι θα την έχει σύμμαχο στο ιερό αυτό έργο και της αποκαλύπτει την ταυτότητά του σε μια από τις συγκλονιστικότερες σκηνές αναγνώρισης στο αρχαίο δράμα. Η δράση κατόπιν εξελίσσεται καταιγιστικά. Ορέστης και Πυλάδης με την κάλυψη της Ηλέκτρας προφασίζονται ότι είναι δύο ξένοι που φέρνουν τις στάχτες του πεθαμένου Ορέστη στην Κλυταιμνήστρα. Η Κλυταιμνήστρα υποδέχεται τον Ορέστη και τότε εκείνος, αφού της αποκαλύπτει την ταυτότητά του, την εκτελεί ενώ κατόπιν εκτελεί και τον ομοκρέβατο, συνένοχό της Αίγισθο. Η τραγωδία κλείνει με τις Ερινύες να καταφθάνουν, καταδιώκοντας ανελέητα τον Ορέστη ως τη στιγμή της αθώωσής του από τον Άρειο Πάγο. Αλλά αυτό θα συμβεί στο τελευταίο μέρος της τριλογίας, στις Ευμενίδες.

Στo πλαίσιo του Διεθνούς Φεστιβάλ Πέτρας 2018.
Θέατρο Πέτρας

Ολυμπίας Τηλέφωνο: 210 5062166

23 Σεπτεμβρίου 2018

21:00
Εισιτήρια

Γενική Είσοδος 15€
Φοιτητικό/65 Άνω 10€

ΑμεΑ/Ανέργων 5€

Συναυλία με τους Μπάμπη Τσέρτο και Νάντια Καραγιάννη

Πιστοί πάντα στο καλό ελληνικό τραγούδι, ο Μπάμπης Τσέρτος και η Νάντια Καραγιάννη, δύο καλλιτέχνες με αξιόλογη πορεία, έρχονται να παρουσιάσουν ένα κεφάτο πρόγραμμα με επιλεγμένα λαϊκά, ρεμπέτικα και παραδοσιακά τραγούδια.

3η Μαρίνα Γλυφάδας

23 Σεπτεμβρίου 2018

20:30

Είσοδος ελεύθερη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης